Kližanovi úvod sezóny nevyšiel. Nerobím z toho tragédiu, vraví

Martin Kližan prehral v tejto sezóne všetky tri zápasy.
Martin Kližan prehral v tejto sezóne všetky tri zápasy. (Autor: SITA/AP)
SITA|19. jan 2016 o 16:15

V tomto roku ešte nevyhral ani jeden zápas. Na turnajoch v Dauha, v Sydney aj na Australian Open vypadol Martin Kližan v prvom kole.

MELBOURNE. Aj po Australian Open platí, že slovenský tenista Martin Kližan v novom roku stále čaká na víťazstvo v súťažnom zápase.

Po prehrách na prípravných turnajoch v Dauhe a Sydney (tam odstúpil proti Austrálčanovi Thompsonovi za nepriaznivého stavu 2:6, 0:4 pre bolesti ramena) nepostúpil do 2. kola ani na prvom vrchole sezóny v Melbourne.

Z turnaja v Sydney Kližan odstúpil pre bolesti ramena.

Hoci po bojovnom výkone, ale v konečnom dôsledku v piatich setoch nestačil na nasadeného Španiela (24.) Roberta Bautistu-Aguta 2:6, 3:6, 6:4, 6:2 a 2:6.

Potvrdilo sa, že Kližanovi nesedí hra Bautistu-Aguta. V bilancii zo vzájomných duelov klesol dvadsaťšesťročný Petržalčan na 1:5. Prehral štvrtý raz za sebou.

Stále platí, že jediný obrat z 0:2 na sety predviedol 27. augusta 2014 v 1. kole US Open proti Belgičanovi Stevovi Darcisovi.

klizan3_res.jpg

Kližan v tejto sezóne ešte nevyhral. FOTO - TASR/AP.

"Začiatok stretnutia bol veľmi slabý z mojej strany. Ukázala sa moja nevyhratosť. Odohral som predtým len dva zápasy. Navyše, menil som raketu a spočiatku som si úderovo príliš neveril," uviedol Martin Kližan, ktorého slová sprostredkoval jeho mediálny manažér Jozef Korbel.

"Postupne som sa rozohral a v treťom a štvrtom sete to vyzeralo úplne inak. V piatom sete rozhodlo to, že súper došiel v obrovskej forme z víťazného turnaja. Sebavedomie bolo na jeho strane a tiež nahraté zápasy. To všetko sa na kurte preukázalo."

klizan2_res.jpg

Martin Kližan prehral po päťsetovej dráme. FOTO - SITA/AP.

Kližan je dostatočne skúsený na to, aby vedel, že pár prehier na začiatku roka ešte nerobí celú sezónu. Úvod nového súťažného ročníka na južnej pologuli mu nevyšiel, ale dopredu sa pozerá s hlavou hore.

"Samozrejme, že tri prvé kolá a nič viac, to je veľmi zlé," priznal.

"Ukázali sa veci, na ktorých musím popracovať. Nerobím však z toho tragédiu. Začiatky sezón mi nikdy nešli, takže nie je to prekvapenie. Treba makať a nie sa stresovať. Sezóna sa len začína," uzavrel Kližan po druhej rozlúčke s Australian Open po úvodnom kole.

Jeho maximom na úvodnom podujatí veľkej štvorky zostáva 3. kolo z roku 2014.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Kližanovi úvod sezóny nevyšiel. Nerobím z toho tragédiu, vraví