Kližan opäť prehral s Bautistom-Agutom, negatívnu sériu natiahol už na 1:5

Po Jozefovi Kovalíkovi vypadol v pondelok z hlavnej súťaže mužského "pavúka" aj druhý náš zástupca - Martin Kližan.
Po Jozefovi Kovalíkovi vypadol v pondelok z hlavnej súťaže mužského "pavúka" aj druhý náš zástupca - Martin Kližan. (Autor: SITA/AP)
Sportnet|18. jan 2016 o 13:11

Slovenský tenista aj naďalej pokračuje v novom kalendárnom roku v nevýrazných výkonoch.

MELBOURNE. Slovenský tenista Martin Kližan prehral so Španielom Robertom Bautistom-Agutom nasadeným ako dvadsiatym štvrtým za 196 minút 2:6, 3:6, 6:4, 6:2, 2:6 v pondelňajšom stretnutí 1. kola dvojhry na grandslamovom Australian Open v Melbourne.

Kližan síce dal 8 es, zároveň však urobil 13 dvojchýb. Premenil 5 zo 14 brejkbalov, súper 7 z 28.

Kližan v otváracom sete prišiel o podanie v šiestom aj ôsmom geme. Sám nezužitkoval brejkbal už na 2:1. V druhej časti dokonca mal na príjme dve šance za sebou uniknúť práve na 2:1, ale nedal.

Poradil si s jednou hrozbou v šiestej hre, neodolal však v ôsmej. Hneď na začiatku tretieho dejstva Slovák vymazal brejkbal, potom jeden nepremenil.

Stále však neochvejne bojoval: za stavu 2:2 si ako podávajúci poradil so štyrmi šancami súpera - 3:2 a následne dokonca 4:2.

Bautista-Agut síce rebrejkom upravil z 3:5 na 4:5, už sa však nevyhol pokračovaniu, keďže vzápätí prišiel o servis.

Navyše, stalo sa mu to aj v druhom a štvrtom geme štvrtého setu. Ešte síce znížil z 0:5 na 2:5, musel však do rozhodujúcej časti.

Do nej Španiel vstúpil odskočením na 2:0. Za stavu 3:1 nepremenil dve jednotlivé príležitosti na "poistku". Dosiahol ju však v siedmej hre, v ôsmej sa dopodával k postupu.

Potvrdilo sa, že Kližanovi (45.) nesedí hra 27-ročného 21. muža renkingu ATP Bautistu-Aguta. V bilancii zo vzájomných duelov klesol 26-ročný Bratislavčan na 1:5, prehral štvrtý raz v rade.

australian_open_tennis-1c37d1d4c07f4917a_r7193.jpeg

Bautista-Agut sa napokon tešil z postupu do 2. kola. Foto: SITA/AP

Španiel zjavne nestratil formu po tom, ako minulý týždeň získal titul v novozélandskom Aucklande. Zverenec Pepeho Vendrella bude v 2. kole čeliť Srbovi Dušanovi Lajovičovi (77.).

"Dnes rozhodlo to, že Bautista Agut bol veľmi sebavedomý s veril si. Ja som prehral na úvodných dvoch turnajoch sezóny v prvom kole, navyše som menil raketu, takže to bolo ťažké. Musím však uznať, že súper vyhral zaslúžene," povedal zverenec trénera Martina Hromca pre Rádio Slovensko.

Vo štvorhre sa predstaví s Ukrajincom Sergijom Stachovským, pokúsia sa zaskočiť jednotky deblového "pavúka" - Holanďana Jeana-Juliena Rojera a Rumuna Horiu Tecaua.

Australian Open (muži) - 1. kolo:

Roberto Bautista-Agut (Šp.-24) - Martin KLIŽAN (SR) 6:2, 6:3, 4:6, 2:6, 6:2 za 196 minút

Martin po drme vypadol...Slovensk tenista Martin Klian prehral so panielom Robertom Bautistom-Agutom nasadenm ako...

Posted by Martin Kližan on Monday, January 18, 2016

Hlas:

Martin Kližan: "Škoda, bola šanca postúpiť aj cez Bautistu. Prvé dva sety si zaslúžil vyhrať. Bol lepší, aj keď párkrát aj so šťastím. Potom som musel zmeniť taktiku, viac som presadil svoj štýl a vynútil si piaty set. Lenže v ňom rozhodlo jeho sebavedomie, ktoré si doviezol z Nového Zélandu po titule na turnaji. Jasne to bolo na jeho hre vidno. Z austrálskeho zájazdu si veziem tri prehry v prvých kolách, takže nemôžem byť spokojný, a mám na čom pracovať, ale tu v Melbourne už boli záblesky lepšej hry a bol som viac motivovaný."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Kližan opäť prehral s Bautistom-Agutom, negatívnu sériu natiahol už na 1:5