Schumacher v Alfe Romeo sedačku nedostal, jazdecká dvojica sa nemení

Fínsky pretekár F1 Kimi Räikkönen.
Fínsky pretekár F1 Kimi Räikkönen. (Autor: TASR/AP)
TASR|30. okt 2020 o 10:41

Obľúbeného Fína čaká už 19. sezóna.

RÍM. Vedenie tímu Alfa Romeo v piatok potvrdilo, že v jeho monopostoch bude aj v sezóne 2021 formuly 1 sedieť duo Kimi Räikkönen a Antonio Giovinazzi.

Štyridsaťjedenročný Fín je rekordér v počte odjazdených veľkých cien. Na konte ich má už 324 a budú pribúdať aj v nasledujúcej sezóne.

"Stále tu pracuje mnoho ľudí, ktorí tu boli už v roku 2001, keď som začínal. V tíme je navyše jedinečná atmosféra, vďaka ktorej mám motiváciu pokračovať aj v mojej sezóne s poradovým číslom 19," povedal Räikkönen.

S predĺžením kontraktu je spokojný aj šéf tímu Frederic Vasseur: "S Räikkönenom máte istotu, že z auta, ktoré má k dispozícii, dostane vždy sto percent. Navyše je ozajstný líder a vzor pre svojich kolegov."

Naďalej ním bude 26-ročný Giovinazzi, hoci sa špekulovalo, že by jeho miesto mohol nahradiť talentovaný Mick Schumacher.

"Tím do mňa vložil veľkú dôveru a robím všetko pre to, aby som mu ju splatil.

Aj s mojou pomocou sa nám podarilo dosiahnuť niekoľko dobrých výsledkov. Pred nami je však ešte dlhá cesta a máme ciele, ktoré chceme spoločne dosiahnuť," uviedol Talian.

Alfe Romeo patrí v Pohári konštruktérov priebežné desiate miesto. V poradí jazdcov je Giovinazzi šestnásty, Räikkönenovi patrí sedemnásta priečka.

Svoje postavenie môžu zlepšiť už túto nedeľu, keď je na programe Veľká cena regiónu Emilia-Romagna v talianskej Imole, trináste zo sedemnástich tohtosezónnych podujatí.

Nachádzate sa tu:
Domov»Formula 1»Schumacher v Alfe Romeo sedačku nedostal, jazdecká dvojica sa nemení