Keď príde domov, vyplatí dlhy celej dedine. Košiciam pomohol hráč Chelsea

Nemanja Matič (vpravo) sa rozhodol pomôcť Košiciam.
Nemanja Matič (vpravo) sa rozhodol pomôcť Košiciam. (Autor: TASR/AP)
Pavol Spál|21. sep 2016 o 16:18

Jeho peniaze sme tiež využili na podporu mládeže. Od Nemanju je to veľké gesto, dodal košický šéf.

BRATISLAVA. Košice sa minulý rok stali prvým tímom v slovenskej histórii, ktorý licenčný systém vyradil z prvej do druhej ligy, lebo sa finančne nevyrovnali s trojicou hráčov.

Vedenie druholigového futbalového klubu VSS v poslednom čase muselo riešiť zamotanú situáciu so štadiónom. Klubu, ktorý si ako prvý u nás zahral v Lige majstrov, hrozilo, že bude hrávať mimo mesta.

Nečakaná pomoc

V posledných rokoch hrávalo VSS na štadióne Lokomotívy v Čermeli, voči jeho majiteľom však nazbieralo dlhy a obe strany sa nemohli dohodnúť na novej nájomnej zmluve.

Šéfstvo klubu však nakoniec našlo prostriedky a s majiteľmi na štadióne v Čermeli uzavrelo zmluvu platnú do 30. júna budúceho roka.

Zlepšiť situáciu pomohli peniaze získané za prestup talentovaného dorastenca Filipa Vaška do Udinese a potom aj nečakaná finančná pomoc z Anglicka.

Nezverejnenou sumou pomohol Nemanja Matič.

Hráč slávnej Chelsea nezabudol, že do veľkého futbalu sa dostal práve z Košíc. „Nemanja ukázal veľké srdce. Keď sa dozvedel o problémoch nášho klubu, rozhodol sa pomôcť nám," povedal pre web kosicednes.sk Blažej Podolák, prezident VSS Košice.

Matič (vpravo) ešte v drese Košíc.
Matič (vpravo) ešte v drese Košíc. (Autor: TASR)

„Jeho peniaze sme tiež využili na podporu mládeže, konkrétne na technické zabezpečenie našich tímov. Od Nemanju je to veľké gesto, veľmi si to vážime," dodal košický šéf.

Do Košíc zadarmo

Na Slovensko prišiel srbský futbalista v januári  2007 zadarmo - z tretej srbskej ligy, nemal zmluvu. Bol amatér. Elitné srbské kluby oňho nemali záujem.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Keď príde domov, vyplatí dlhy celej dedine. Košiciam pomohol hráč Chelsea