Kalšania hľadajú nového trénera, tešia sa na ďalší pohárový sviatok

Ľubomír Maďarik na kalšianskej lavičke definitívne skončil.
Ľubomír Maďarik na kalšianskej lavičke definitívne skončil. (Autor: Róbert Andrejov)
Róbert Andrejov|4. sep 2020 o 00:00

Treťoligista pretrhol sériu bez víťazstva.

KALŠA. Treťoligoví futbalisti Kalše, ktorí v uplynulej nedokončenej sezóne ako nováčik príjemne oživili najvyššiu regionálnu súťaž, nevstúpili do nového ročníka najlepšie. Prehrali až tri domáce zápasy v rade a po štyroch kolách sa bez jediného bodu krčili na poslednom mieste tabuľky.

Už po druhom stretnutí, v ktorom mužstvo podľahlo na vlastnom trávniku Vranovu nad Topľou 0:1, sa funkcionári klubu rozhodli poslať trénera Ľubomíra Maďarika na dovolenku.

Teraz je už isté, že sa z nej nevráti. Maďarik v TJ Mladosť definitívne skončil a vedením celku je dočasne poverený skúsený hráč Jaroslav Kolbas.

Trénerov s licenciou je málo

„S prácou Ľubomíra Maďarika sme boli spokojní, v klube zanechal nejakú stopu, veď s tímom postúpil do tretej ligy, čo bol najväčší úspech v klubovej histórii. Išlo skôr o to, že mužstvo už potrebovalo nejaký impulz, preto sme sa odhodlali k tejto zmene,“ objasnil dôvody konca kormidelníka, ktorý viedol mužstvo tri a pol roka, Miroslav Urban mladší, vedúci A-tímu TJ Mladosť Kalša.

Keďže „zastupujúci“ lodivod Jaroslav Kolbas je držiteľom iba licencie UEFA B a v tretej lige je potrebné mať „áčkového“ trénera, Kalšania sa musia poobzerať po inom šéfovi realizačného tímu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Kalšania hľadajú nového trénera, tešia sa na ďalší pohárový sviatok