Juraj Sýkora možno odíde z Košíc do Vítkovíc

Juraj Sýkora (v modrom) zrejme vymení košický dres za vítkovický.
Juraj Sýkora (v modrom) zrejme vymení košický dres za vítkovický. (Autor: SITA)
SITA|13. júl 2010 o 11:38

Slovenský hokejový útočník Juraj Sýkora, naposledy v košických službách, možno zakotví v českom extraligovom tíme HC Vítkovice Steel.

OSTRAVA/KOŠICE. Slovenský hokejový útočník Juraj Sýkora možno zakotví v českom extraligovom tíme HC Vítkovice Steel. Informuje o tom oficiálna stránka ostravského klubu.

Dvadsaťšesťročný hokejista, ktorý v predchádzajúcich dvoch sezónach získal s mužstvom HC Košice dva slovenské tituly a predtým trikrát triumfoval v najvyššej domácej súťaži aj v drese Slovana Bratislava, tak pravdepodobne bude nasledovať kroky spoluhráča Petra Húževku. Ten z Košíc odišiel do Vítkovíc už v máji.

Juraj Sýkora by mal nahradiť francúzskeho reprezentanta Sachu Treilleho, ktorý sa napokon rozhodol do Vítkovíc neprestúpiť a dal prednosť inému klubu. "Sacha Treille mal v príprave ukázať, čo vie a presvedčiť trénerov a vedenie klubu o svojich kvalitách, no dal prednosť inej ponuke a podpísal zmluvu vo Francúzsku," uviedol prezident severomoravského klubu František Černík a pokračoval: "Juraj Sýkora sa k tímu pripojil na sústredení vo Vysokých Tatrách, kam celý tím odcestoval v pondelok. O jeho prípadnom angažovaní sa rozhodne v najbližších dňoch."

Juraj Sýkora sa po aprílovom zisku titulu v drese Košíc zaradil na druhé miesto v historickej tabuľke v počte triumfov v slovenskej extralige za rekordéra Richarda Kapuša. Sýkora sa najskôr tešil so Slovanom Bratislava v rokoch 2005, 2007, 2008 a v ostatných dvoch sezónach s Košicami.

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Juraj Sýkora možno odíde z Košíc do Vítkovíc