Svrček mal na MS v cyklistike medailu na dosah, chýbali mu len centimetre

Martin Svrček v drese slovenskej reprezentácie.
Martin Svrček v drese slovenskej reprezentácie. (Autor: sv_rtin/ instagram)
Sportnet, TASR, SITA|24. sep 2021 o 11:25 (aktualizované 24. sep 2021 o 14:02)

Som veľmi šťastný, povedal v cieli slovenský junior

MS v cestnej cyklistike 2021

Juniori - preteky na 121,8 km:

1.

Per Strand Hagenes

Nórsko

2:43:48 h

2.

Romain Gregoire

Francúzsko

+ 19 s

3.

Madis Mihkels

Estónsko

+ 24 s

4.

Martin Svrček

Slovensko

+ 24 s

80.

Tomáš Sivok

Slovensko

+ 15:39 min

Samuel Tuka

Slovensko

nedokončil

Samuel Kováč

Slovensko

nedokončil

LEUVEN. Slovenský cyklista Martin Svrček obsadil štvrté miesto v piatkových pretekoch juniorov s hromadným štartom na MS v Belgicku.

Titul a dúhový dres svetového šampióna získal Nór Per Strand Hagenes, striebro vybojoval Romain Gregoire z Francúzska a bronz putuje do Estónska vďaka Madisovi Mihkelsovi.

Najlepší slovenský mladý cyklista len tesne podľahol v súboji o bronz. Bronzový Mikhels, štvrtý Svrček aj ďalších 26 cyklistov zaostali za víťazom o 24 sekúnd.

"Samozrejme, som šťastný aj za štvrté miesto," hovoril pre Sportnet Martin Svrček.

"Preteky boli veľmi nervózne. Stále sa padalo a nastupovalo. My sme skončili sme v páde hneď na neutrálnom štarte, ale nič sa nám nestalo. Tri kolá pred koncom šiel do úniku Francúz Gregoire. Ja som šiel za ním, ale bolo to zbytočné, pretože nás pelotón dobehol. Takto som vyplytval zbytočne nejaké sily," pokračoval 18-ročný reprezentant.

"V rozhodujúcom momente, keď Hagenes nastúpil, som nebol vpredu. Navyše to pred nami vtedy spadlo, čo nás zdržalo. V závere ani neviem ako som sa dostal dopredu a bolo z toho štvrté miesto,“ doplnil Svrček. 

Pelotón po zlikvidovaní trojčlenného úniku v závere 121 kilometrov dlhej trate neodolal útoku neskoršieho víťaza, ktorý zaútočil na poslednom stúpaní. Jeho nástup zachytili Francúz Gregoire a Talian Belletta.

Hagenes svoje odvážne sólo 5 km pred cieľom suverénne dotiahol do víťazného konca. Druhý skončil s odstupom 19 sekúnd Francúz Romain Gregoire, ktorý tiež prišiel do cieľa pred silnou skupinou prenasledovateľov.

Juniorský pelotón absolvoval preteky so štartom a cieľom v Leuvene osemkrát na okruhu, ktorý meral 15 km.

Preteky poznačilo množstvo pádov. Spolu ich bolo viac ako 15, čo hlavnú skupinu rozdeľovalo. 

V štartovom poli boli ešte ďalší traja slovenskí reprezentanti. Tomáš Sivok skončil osemdesiaty so stratou takmer 16 minút na víťaza, dvojica Samuel Kováč a Samuel Tuka nedokončila.

Svrček potvrdil aktuálnu skvelú formu, keďže predtým v časovke na MS obsadil sedemnáste miesto. Na majstrovstvách Európy finišoval v pretekoch s hromadným štartom na ôsmom mieste.

Člen juniorského tímu Franco Ballerini od začiatku tejto sezóny dosiahol 15 víťazstiev vrátane dvoch titulov majstra Slovenska v juniorskej kategórii.

Pred dvomi dňami navyše oznámil veľkú novinku, 18-ročný rodák z Nesluše si od budúcej sezóny bude obliekať dres dlhodobo najlepšieho cyklistického tímu na svete Deceuninck - Quick-Step.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Svrček mal na MS v cyklistike medailu na dosah, chýbali mu len centimetre