Svrček o veľkom prestupe: Ak by som nešiel do Talianska, nezlepšil by som sa

Martin Svrček.
Martin Svrček. (Autor: jmphoto/SZC)
Miloslav Šebela|22. sep 2021 o 13:30

Junior Martin Svrček prestupuje do tímu Deceuninck.

V tejto chvíli je jediným pretekárom s kontraktom v elitnej kategórii WorldTour vekom ešte len junior MARTIN SVRČEK. Najväčší slovenský talent mal ponuky z viacerých tímov. Zvolil si belgický tím Deceuninck, ktorý patrí k najsilnejším na svete.

Osemnásťročný Žilinčan je odchovancom Akadémie Petra Sagana. "Na začiatku sezóny by som to vôbec nečakal," vraví o kontrakte s Deceuninckom.

Ako k dohode s tímom Deceuninck prišlo? 

Všimli si ma, keď som tento rok v máji vyhral juniorskú klasiku Strade Bianche. Potom sa mi ozvali s tým, že by ma radi pozvali na testy. Bolo to v období, kedy som bol celkom dosť vyťažený. Cestoval som do Leuvenu, v júni po majstrovstvách Slovenska.

V sobotu som v Bánovciach súťažil na slovenskom šampionáte, v nedeľu ráno som letel do Belgicka. V pondelok som mal testy a v stredu mi už oznámili, že majú o mňa záujem. Hneď mi ponúkli aj zmluvu. 

Čiže už v lete ste vedeli, že budúce sezóny budete jazdiť v tíme WorldTour? 

Áno. Trochu sa naťahovalo iba podpisovanie zmlúv, pretože šéf tímu Patrick Lefevere mal ďalšie povinnosti. Až na samotné podpisovanie, všetko prebehlo veľmi rýchlo. Ale manažér ma ubezpečoval, že oni držia slovo. 

Mali ste aj iné ponuky?

Áno, boli dve ďalšie.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Svrček o veľkom prestupe: Ak by som nešiel do Talianska, nezlepšil by som sa