Jeho tím vyhral 3:0. Tréner Trenčína kritizoval niektorých hráčov

Gino van Kessel bol jedným z dvojice hráčov, ktorých tréner Martin Ševela kritizoval.
Gino van Kessel bol jedným z dvojice hráčov, ktorých tréner Martin Ševela kritizoval. (Autor: SITA)
SITA|29. sep 2015 o 18:25

Naša hra je založená na presadení sa v krídelných priestoroch. Pokiaľ tak nebudeme robiť, bude to na škodu nielen jednotlivcov, ktorých sa to týka, ale celého tímu, hovorí Martin Ševela.

BRATISLAVA. Futbalisti Trenčína trónia po prvej tretine a jedenástich odohraných kolách na čele tabuľky Fortuna ligy 2015/2016. S bilanciou 8 - 2 - 1 a skóre 21:9 majú dvadsaťšesť bodov - o dva viac ako druhý MŠK Žilina.

Úradujúci majster v sobotňajšom ostatnom vystúpení zdolal v najvyššej slovenskej súťaži nováčika zo Skalice hetrikom Matúša Bera presvedčivo 3:0.

Ani jednoznačný rezultát nebránil trénerovi Martinovi Ševelovi v ostrejších slovách na adresu niektorých skúsenejších hráčov. Nespokojný bol najmä s hrou v krídelných priestoroch.

Na týchto postoch nastúpili Gino van Kessel a Dávid Guba. Ani jeden z nich neodohral celé stretnutie. Holanďana vystriedal v 56. minúte Nigérijčan Aliko Mohammad Bala. Za Gubu prišiel v 76. minúte Jakub Holúbek.

Zostrih zo zápasu.

"Gino musí byť ťahúňom mužstva. Súperi musia mať problém zastaviť ho. Tak, ako tomu bolo možno pred rokom. Jeho nepresvedčivým individuálnym výkonom trpí celé naše mužstvo," citovala internetová stránka trenčianskeho klubu vyjadrenie Ševelu.

Obdobne kritické slová zvolil tridsaťdeväťročný kouč aj na adresu Dávida Gubu. "Spoločne s Ginom musia preukazovať svoju kvalitu," dodal Ševela.

Video z tlačovej konferencie po stretnutí so Skalicou.

"Naša hra je založená na presadení sa v krídelných priestoroch. Pokiaľ tak nebudeme robiť, bude to na škodu nielen jednotlivcov, ktorých sa to týka, ale celého tímu," priznal Martin Ševela.

"Dávidovi sme po predchádzajúcom stretnutí so Žilinou (Trenčín jej doma podľahol 1:4, pozn.) ukázali jeho štatistiky. Vôbec neboli dobré. Rovnako ako jeho reakcia po vystriedaní," spomínal tréner.

"Druhý polčas proti Skalici bol z jeho strany lepší, ale stále musí na sebe veľa pracovať. Ak si niekto myslí, že je hotovým futbalistom, nie je to tak. Zlepšiť sa musí fyzicky i mentálne."

guba_res.jpg

Martin Ševela tvrdí, že sa Dávid Guba musí zlepšiť. FOTO - SITA.

Kouč, ktorý spolu s Ivanom Vrabcom doviedol mužstvo v uplynulej sezóne k double (okrem ligy aj k triumfu v Slovnaft Cupe, pozn.), adresoval slová nielen k spomenutej dvojici.

"Nemôžeme stratiť na krídle tri z piatich lôpt. Potom sa nedostávame do ofenzívy, sme rozťahaní po celom ihrisku a obrana trpí. Následne majú problém nielen zadáci, ale celé mužstvo," dodal na klubovom webe Ševela.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Jeho tím vyhral 3:0. Tréner Trenčína kritizoval niektorých hráčov