Bývalý obranca zakladá futbalovú školu, podporil ho kolega z reprezentácie

Ján Ďurica.
Ján Ďurica. (Autor: TASR)
TASR|6. nov 2020 o 14:18

Cieľom je priniesť jedinečnú tréningovú filozofiu.

BRATISLAVA. Bývalý slovenský futbalový reprezentant Ján Ďurica zakladá vlastnú futbalovú školu s názvom "Mladé levy".

Odštartovať má v januári a okrem klasických tréningov pre deti od 6 do 11 rokov ponúkne aj workshopy a koučing s úspešnými slovenskými športovcami.

Futbalová škola bude čerpať z dlhoročných profesionálnych skúseností Ďuricu, ktorý je jej zakladateľom. Niekdajší reprezentant povedie aj samotné tréningy.

Škola si dáva za cieľ priniesť jedinečnú tréningovú filozofiu postavenú na poskytovaní komplexných služieb súvisiacich s rozvojom mladých futbalových talentov v spomenutej vekovej kategórii.

Trénovať v klube mu nestačilo

Mladí futbalisti sa naučia všetko, čo im pomôže v nasledovaní svojho sna - od stravovacích návykov cez motivačné stretnutia a koučing s úspešnými športovcami až po tipy a triky, ako pracovať s vypätými emóciami alebo na čo sa zameriavajú skauti.

"Trénerská robota je komplex pozostávajúci z mnohých maličkostí. Mal som možnosť vyskúšať si ju aj na klubovej úrovni, no nestačilo mi to a cítil som, že chcem zo seba odovzdať viac a intenzívnejšie. A čo môže byť zmysluplnejšie, ako venovať sa mladým talentom, ktoré to myslia s futbalom vážne?

A Mladé levy preto, lebo lev je pre mňa symbolom odvahy prekonávať samého seba, vytrvalosti a nezdolnosti, čo sú vlastnosti, ktoré by mal mať každý futbalista," uviedol v tlačovej správe Ján Ďurica.

Tréningy budú okrem tímového princípu zohľadňovať aj individuálny vývoj a postup detí, aby každé objavilo a rozvíjalo svoje najsilnejšie stránky.

Ján Ďurica si vyskúšal pozíciu asistenta trénera FC Petržalka.
Ján Ďurica si vyskúšal pozíciu asistenta trénera FC Petržalka. (Autor: TASR)

Ďuricu podporil aj súčasný reprezentant

"Kopec chlapcov sníva o tom, že raz vybehnú na futbalový trávnik a zažijú tú eufóriu víťazstiev nad súpermi aj nad sebou samými.

Chcem, aby si deti, ktoré budú navštevovať našu školu, odnášali z tréningov pozitívny zážitok, ktorý ich bude motivovať ďalej na sebe makať, preto je pre mňa najdôležitejší individuálny prístup ku každému," vysvetlil Ďurica.

"Levíčatá" budú zároveň pod dohľadom futbalových skautov, podporu škole sľúbili aj osobnosti futbalového či športového sveta, medzi nimi aj Ďuricoví bývalí spoluhráči z reprezentácie.

"Janovi a Mladým levom držím palce. Pre každého športovca je dôležité odovzdať svoje skúsenosti ďalej, aby to všetko tvrdo vydreté našlo nové uplatnenie. Viem, že Jano bude skvelý tréner.

Dúfam, že občas budem môcť zavítať do jeho školy aj ja, aby som jeho levíčatám odovzdal čo-to aj z mojich skúseností," povedal slovenský reprezentačný stredopoliar Juraj Kucka.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Bývalý obranca zakladá futbalovú školu, podporil ho kolega z reprezentácie