Ivan Kozák je po Tittelovi prezidentom Únie ligových klubov

Ivan Kozák.
Ivan Kozák. (Autor: SITA)
SITA|4. júl 2014 o 17:40

Novým výkonným riaditeľom pre najvyššiu slovenskú súťaž sa stal Michal Mertinyák.

BRATISLAVA. Novým prezidentom Únie ligových klubov (ÚLK) sa stal Ivan Kozák. Informoval o tom on sám na piatkovej tlačovej konferencii v Bratislave.

Dosiaľ bol na čele ÚLK Dušan Tittel, ktorý pred pár dňami skončil v tejto pozícii.

Novým výkonným riaditeľom pre najvyššiu slovenskú súťaž, ktorá sa od sezóny 2014/2015 bude volať Fortuna liga, sa stal Michal Mertinyák. Vo funkcii nahradil Dušana Huňadyho.

"Som veľmi rád, že som dostal dôveru klubov. Chcem poďakovať Dušanovi Tittelovi za jeho prácu, ktorú odviedol počas svojho pôsobenia. Verím, že sa nám podarí nadviazať užšiu spoluprácu s vedením SFZ," uviedol nový riaditeľ ÚLK Ivan Kozák, ktorý mal dvoch protikandidátov - Róberta Rybníčka a Tomáša Žiaka.

Vo verejnej voľbe získal potrebnú nadpolovičnú väčšinu už v prvom kole a z 12 klubov ho podporilo osem.

V súčasnosti je Kozák aj športovým riaditeľom MFK Košice, ktorého kompetencie vo východoslovenskom klube budú postupne oklieštené. Jeho meno pravdepodobne zostane späté naďalej s týmto klubom.

"Mám prísľub od pána prezidenta Podoláka, že sa môžem viac venovať tejto funkcii, takže v klube si to budem musieť nejako vyriešiť," dodal Kozák.

Výkonným riaditeľom ÚLK sa stal doterajší riaditeľ Národného tréningového centra v Poprade Michal Mertiňák. "Už v predchádzajúcom období sa naštartovali pozitívne zmeny, ktoré chce ÚLK naďalej prehlbovať. Prichádzame v štádiu, kedy odštartoval projekt štadiónov. A teraz je už len na nás, ako dokážeme napraviť vzťahy so SFZ," konštatoval Mertiňák.

Jeho kompetencie budú väčšie, ako mal doteraz riaditeľ súťaže, pričom bude prítomný pri kľúčových rozhodnutiach ÚLK.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Ivan Kozák je po Tittelovi prezidentom Únie ligových klubov