Po ďalšej prehre v derby reagoval aj Kmotrík. Vyvodíme dôsledky, sľubuje

Darko Milanič, tréner ŠK Slovan Bratislava.
Darko Milanič, tréner ŠK Slovan Bratislava. (Autor: skslovan.com)
Sportnet|3. máj 2021 o 10:48

Slovan sa ospravedlňuje fanúšikom.

BRATISLAVA. Hovorieva sa, že derby nikdy nemá favorita. Napriek tomu Slovan Bratislava od apríla 2018 dva roky nedovolil Trnave vyhrať a od decembra 2016 neprehral na domácej pôde.

V nadstavbovej časti sezóny 2020/2021 mohol Slovan už dvakrát potvrdiť majstrovský titul v zápase proti svojmu najväčšiemu rivalovi. Ak by vyhral pred dvomi týždňami doma, pri prípadnej prehre Dunajskej Stredy o deň neskôr mohol byť istým majstrom.

Ak by vyhral v nedeľu v Trnave, obhájil by titul bez ohľadu na iné výsledky.

Tím Darka Milaniča však prehral oba zápasy. Na Štadióne Antona Malatinského navyše rozdielom triedy (0:3) a po ležérnom výkone.

Milanič: Od úvodu išlo všetko zle

„Totálne sme minuli cieľ, s ktorým sme sem prišli. Mali sme výbornú šancu, aby sme aj proti agresívnemu spôsobu hry, ktorý Trnava zvolila, ukázali našu kvalitu. Všetko však išlo zle.

Nezačali sme dobre, boli sme pod tlakom, nenachádzali sme správne riešenia. Všade sme boli neskoro, nezískavali sme odrazené lopty, cituje web klubu trénera Milaniča.

Na konci prvého polčasu trafil Ratao brvno, v závere zastavila konštrukcia bránky aj strelu Holmana. Slovan si vytvoril tlak v úvode druhého polčasu, gól však nedal.

„V úseku medzi prvým a druhým inkasovaným gólom sme si vytvorili viac akcií, no nebolo ich dosť. V určitých momentoch sme boli blízko ku gólu. Po druhom inkasovanom góle to bolo v závere jednoducho zlé,“ hovoril Milanič.

Ospravedlnenie fanúšikom

Derby nám vôbec nevyšlo, znel nadpis článku na webe Slovana po zápase. Bratislavský klub nie je zvyknutý na prehru v derby, tobôž nie dvakrát za dva týždne pri poslednom kroku k titulu.

Prehrať sa dá, nie však nedôstojným spôsobom. ŠK Slovan Bratislava sa ospravedlňuje všetkým fanúšikom a podporovateľom za dnešné zlyhanie, zverejnil stanovisko klub krátko po zápase.

Emotívne na prehru reagoval aj generálny riaditeľ klubu Ivan Kmotrík mladší. V stanovisku klubu, ktoré zdieľal aj na svojom profile na instagrame, sľúbil vyvodenie zodpovednosti.

„Sme si vedomí, čo sa dnes stalo, a vnímame vážnosť situácie. Prehrať sa dá, nie však dvakrát v rozmedzí dvoch týždňov v najväčšom slovenskom derby a po výkonoch, ktoré nezodpovedajú značke ŠK Slovan Bratislava.

Dnes sme mali šancu napraviť dojem z posledných nevydarených výkonov, namiesto toho dostali všetci, ktorí nám verili, krutú ranu. Ako generálneho riaditeľa klubu, ale najmä ako slovanistu, ma to neskutočne bolí a bolí to určite aj vás všetkých.

Ospravedlňujeme sa za toto zlyhanie, náš dnešný výkon bol nedôstojný, dehonestujúci a nehodný značky ŠK Slovan. Situáciu si interne zanalyzujeme a vyvodíme dôsledky, o ktorých budeme informovať v najbližších dňoch,“ povedal Kmotrík.

Greif: Tabuľku ani nesledujem

Brankár Dominik Greif zneškodnil pár ďalších sľubných akcií Trnavy. Po zápase sa do hodnotenia horších výsledkov nepúšťal.

„Radšej to hodnotiť nebudem, na to máme ľudí v klube. Prenechal by som to iným,“ vravel po zápase v rozhovore pre Orange Sport.

Brankár Slovana pôsobil rezignovane a rozladene. „Nie som tu na to, aby som hľadal problémy. Oni dali tri góly, my žiaden,“ pokračoval.

Slovan môže potvrdiť titul najbližšiu nedeľu, keď na Tehelnom poli privíta druhú Dunajskú Stredu. Vzhľadom na sedembodový náskok mu na trofej bude stačiť aj remíza.

„Úprimne neviem, aký je náskok. Nesledujem tabuľku,“ zakončil rozhovor Greif.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Po ďalšej prehre v derby reagoval aj Kmotrík. Vyvodíme dôsledky, sľubuje