Kmotrík mladší priznal obrovskú chybu, Slovan vyvodí dôsledky

Ivan Kmotrík mladší.
Ivan Kmotrík mladší. (Autor: TASR)
SITA|31. aug 2018 o 08:57

Slovan v súťaži kuriózne skončil.

HORNÉ OREŠANY. Futbalový klub TJ Iskra Horné Orešany z obce s približne dvomi tisíckami obyvateľov v trnavskom okrese nečakane postúpil v slovenskej pohárovej súťaži Slovnaft Cup 2018/2019 cez účastníka Fortuna ligy a obhajcu prvenstva ŠK Slovan Bratislava.

O kontumácii pôvodného výsledku stretnutia 2. kola (2:0 pre Slovan - pozn. red.) v neprospech Slovana rozhodla Športovo-technická komisia Slovenského futbalového zväzu.

Dôvodom bol neoprávnený štart chorvátskeho stredopoliara Marina Ljubičiča v drese bratislavského tímu.

Pre Hornoorešancov ide o najväčší úspech v 28-ročnej histórii klubu.

Správali sa k nim ako k rovnocenným

"Pre Slovan to mala byť tréningová jednotka, ako tvrdil ich tréner. Pre nás to bol zápas storočia. Na to, že to mal byť iba tréning, postavili kvalitnú zostavu. Nepovedal by som, že predviedli výkon hodný rozdielu piatich líg," uviedol pre agentúru SITA stredný obranca Iskry Marek Planeta.

"Napriek tomu, že sú profíci a my amatérski hráči, správali sa k nám ako k rovnocenným," vyzdvihol charakter súpera.

Za toto fatálne zlyhanie nesieme zodpovednosť všetci v klube, v tomto konkrétnom prípade však najmä realizačný tím, ktorý je zodpovedný za nomináciu hráčov na zápas a výber zostavy.


Ivan Kmotrík ml., viceprezident Slovana

Hoci Horné Orešany pôvodne podľahli súperovi zvučného mena 0:2, napokon pre nedôslednosť realizačného tímu Slovana predsa len kontumačne postúpili a v 3. kole Slovnaft Cupu nastúpia proti MFK Vrbové.

"Na ihrisku sme nechali všetko a napokon to stálo za to. Myslím si však, že po výsledku 0:2 nebol nespokojný žiaden náš fanúšik," uviedol Planeta.

TJ Iskra v úvodnom vystúpení tohtoročnej edície slovenského pohára triumfovala nad TJ Slavoj Boleráz 2:1. V obci i klube panuje po postupe cez Slovan výborná atmosféra.

"V lige podávame nevyrovnané výkony a tak sme sa v kabíne dohodli, že sa budeme sústrediť iba na Slovnaft Cup. Po vyradení jedného z favoritov chceme zabojovať o pohárovú Európu," žartovne uzavrel 21-ročný defenzívny pilier.

TJ Iskra Horné Orešany je po štyroch kolách na ôsmom mieste tabuľky V. ligy Západ so ziskom štyroch bodov.

Vec budú riešiť cez reprezentačnú prestávku

Ivan Kmotrík mladší, viceprezident ŠK Slovan Bratislava, priznal obrovskú internú chybu pri nominácii chorvátskeho futbalistu Ljubičiča.

Spomenutý chorvátsky stredopoliar prestúpil do Slovana z Dunajskej Stredy, kde predtým už nastúpil na zápas rovnakého kola, čo nedovoľujú pravidlá súťaže.

"Uvedomujeme si závažnosť vzniknutej situácie a priznávame, že došlo k obrovskej chybe. V mene klubu sa chcem našim fanúšikom ospravedlniť za to, že sme vlastnou chybou prišli o možnosť obhájiť prvenstvo v slovenskom pohári. Za toto fatálne zlyhanie nesieme zodpovednosť všetci v klube, v tomto konkrétnom prípade však najmä realizačný tím, ktorý je zodpovedný za nomináciu hráčov na zápas a výber zostavy," uviedol Kmotrík pre oficiálny web ŠK Slovan Bratislava.

Neoprávnený štart Ljubičiča bude mať v štruktúrach Slovana ešte dohru.

"Situáciu si v klube interne rozoberieme a určite vyvodíme dôsledky. Je to závažný problém, ale vzhľadom na krátkosť času a blížiaci sa zápas v Žiline budeme celú vec riešiť počas reprezentačnej prestávky," dodal viceprezident bratislavského klubu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Kmotrík mladší priznal obrovskú chybu, Slovan vyvodí dôsledky