Na rozhodcov zavolali policajtov. Alkohol sa však u nich nepotvrdil

Štadión v Tornali (ilustračná fotografia).
Štadión v Tornali (ilustračná fotografia). (Zdroj: Facebook: FK Mesta Tornaľa)
Titanilla Bőd|8. sep 2021 o 18:20

Infarktový záver priniesol pokutový kop i neuznaný gól.

TORNAĽA, PLIEŠOVCE. Posledná minúta, nerozhodný stav. Po akcii domácich píska rozhodca pokutový kop. Premenia ho. Po následnom protiútoku hostí lopta skončí v sieti, no gól pre faul na brankára neplatí.

Stretnutie IV. ligy Juh SsFZ medzi Tornaľou a Pliešovcami prinieslo infarktový záver. Domáci napokon zvíťazili 3:2, no zápas mal nečakanú dohru: hostia podozrievali rozhodcov, že boli pod vplyvom alkoholu a preto zavolali políciu.

Tréner hostí: „Som znechutený“

„Som veľmi znechutený z toho, čo sa dialo v závere tohto zápasu. Som znechutený z toho, ako sa zachoval hlavný rozhodca tohto stretnutia. Veľmi ovplyvnil zápas a poriadne poškodil náš tím. Niečo takéto som ešte nezažil,“ citovali trénera TJ Tatran VLM Pliešovce Stanislava Žigmunda noviny MY Zvolen.

„Hlavný a čiarový rozhodca boli pod vplyvom alkoholu. Za týmto tvrdením si stojím. Žiaľ, nemohli sme ich konfrontovať vtedy, keď boli na hracej ploche. Polícia prišla až 15 minút po zápase,“ dodal tréner Žigmund.

Domáci tréner: Bol tam kontakt

Domáci kouč Jozef Pisár si však myslí, že sporné verdikty boli v poriadku.

Za stavu 2:2 nariadil rozhodca v 90. minúte pokutový kop v prospech domácich. „Z lavičky sa mi zdalo, že jedenástka bola v poriadku. Rozhodca ju odpískal na podnet asistenta. Po zápase mi náš hráč potvrdil, že tam bol kontakt,“ uviedol pre Sportnet niekdajší kanonier Pisár.

„Aj druhá situácia bola podľa mňa jasná. Náš brankár vybehol na vysokú loptu a hráč hostí doňho narazil, hoci už mal loptu vo svojej moci. Náš brankár spadol na trávnik s rozbitou perou, a lopta sa dokotúľala do bránky. Nechápem, prečo sa hostia rozčuľovali, keďže to rozhodne nebol normálny súboj,“ pokračoval.

Rozhodca alkohol odmieta

Tréner FK Mesta Tornaľa však uznal, že v druhom polčase nepodal rozhodca svoj najlepší výkon. „Niekoľkokrát sa pomýlil, v neprospech oboch stranách,“ vravel Jozef Pisár.

Rozhodca stretnutia Radovan Bánovský sporné momenty komentovať nechcel, rezolútne však odmieta, že by on alebo jeho asistenti boli pod vplyvom alkoholu.

„Policajti potvrdili, že sme nepili, neboli sme pod vplyvom žiadnych omamných látok,“ uviedol pre Sportnet Bánovský.

Delegát stretnutia Marián Lauer sa odmietol vyjadriť s tým, že sa udalosťami budú zaoberať príslušné komisie Stredoslovenského futbalového zväzu. 

Tornaľa je po šiestich kolách na štvrtom mieste tabuľky, Pliešovce sú desiate.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Na rozhodcov zavolali policajtov. Alkohol sa však u nich nepotvrdil