Iuventa Michalovce získala čiernohorskú spojku Sanju Premovičovú

(Autor: Róbert Andrejov)
Róbert Andrejov|4. mar 2020 o 10:16

V roku 2019 si zahrala aj na majstrovstvách sveta.

MICHALOVCE. Úradujúci slovenský šampión v hádzanej žien získal pred vrcholom sezóny veľkú posilu.

Michalovská Iuventa v samom závere prestupového obdobia, ktoré skončilo uplynulý piatok, vystužila svoj káder o ostrieľanú čiernohorskú spojku Sanju Premovičovú.

Reprezentantka tejto balkánskej krajiny prichádza k Laborcu na výpomoc do konca aktuálneho ročníka a premiéru v novom drese absolvuje už túto sobotu na pôde Olomouca.

Po Lívii Klučkovej ulovili žlto-modrí v priebehu necelého mesiaca už druhú skúsenú hráčku.

Pomoc pre mladé dievčatá

Aktuálne druhý tím MOL ligy prišiel v ostatnom období o strelkyne Irynu Kompaniecovú a Patríciu Wollingerovú, navyše sa mu nedávno zranili aj Miriam Milenkyová, Michaela Štefánová a Marija Radovičová. Transfer Premovičovej je reakciou vedenia klubu na tieto nešťastné udalosti.

„Hľadali sme riešenie, ako našim mladým dievčatám pomôcť do konca sezóny. Sanja má veľké skúsenosti, pôsobila v kvalitných kluboch a vlani si zahrala aj na svetovom šampionáte. Veríme, že naplní očakávania, ktoré do nej vkladáme, a v závere sezóny, keď budeme bojovať o pohár aj titul, nám pomôže,“ vyjadril sa športový riaditeľ Iuventy Jan Beňadik.

Hrala aj v Poľsku či Srbsku

Premovičová, ktorá absolvovala prvý tréning na novom pôsobisku v utorok večer, strávila jesennú časť sezóny v ŽRK Budučnost Podgorica, v drese ktorého si zahrala aj Ligu majstrov.

V zime mala namierené do maďarskej Kisvárdy, avšak jej príchod k našim južným susedom sa napokon nezrealizoval, a tak po nej siahli Michalovce.

Skúsená 27-ročná ľaváčka v minulosti hrávala aj za srbský HC Naisa Niš či poľské Zaglebie Lubin.

„Prišla som družstvu pomôcť naplniť všetky vytýčené ciele. Na Iuventu som od bývalých hráčok tohto klubu počula len samé pozitíva. Teším sa na nový kolektív aj ligu, v ktorej Michalovce patria k absolútnej špičke. Som si vedomá toho, že sa odo mňa očakáva to, aby som mladým dievčatám odovzdávala skúsenosti,“ povedala po svojom príchode do Iuventy Sanja Premovičová.

Prichádza aj mladá pivotka

Michalovskí funkcionári v uplynulých dňoch podpísali ešte jednu novú hráčku.

Na spolupráci s Iuventou sa dohodla mládežnícka reprezentantka Slovenska Valéria Dulinová, ktorá začiatkom februára oslávila 17. narodeniny.

„Ide o dobre stavanú pivotku, ktorá aktuálne hráva za dorast Trenčína a okrem toho nastúpila už aj za materský Hlohovec v ženskej interlige. Vlani štartovala na kadetských ME v Slovinsku. Je to perspektívna hráčka, ktorá k nám podobne ako Martina Popovcová z Prešova príde až od leta. Naším cieľom je takýmto talentovaným hráčkam vytvárať ideálne podmienky pre ich hádzanársky rast,“ uviedol Jan Beňadik.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Iuventa Michalovce získala čiernohorskú spojku Sanju Premovičovú