Iuventa opäť zalovila v prešovskom kádri, získala Popovcovú

Martina Popovcová v drese Prešova.
Martina Popovcová v drese Prešova. (Autor: TASR)
Róbert Andrejov|25. feb 2020 o 13:31

V sobotu nastrieľala Michalovciam 15 gólov.

Agentúrny materiál sme nahradili autorským článkom redakcie Korzára.

MICHALOVCE. Funkcionári dvanásťnásobného slovenského majstra v hádzanej žien nezaháľajú ani v rozbehnutej sezóne. V priebehu dvoch týždňov sa im podarilo získať druhú posilu a znovu lovili v rovnakom klube.

Medzi dvoma východoslovenskými účastníkmi MOL ligy sa udial ďalší transfer, keď po skúsenej Lívii Klučkovej získali Zemplínčania z Prešova aj talentovanú Martinu Popovcovú. Šikovná krídelníčka sa však k novým spoluhráčkam pripojí až od novej sezóny, aktuálnu dohrá ešte v materskom drese.

Chcú jej pomôcť v napredovaní

Do michalovského tímu tak prichádza hráčka, ktorá sa v sobotu v zápase starších dorasteniek medzi Iuventou a ŠŠK presadila v Chemkostav aréne proti domácim 15-krát.

V aktuálnom ročníku už obdobné kúsky „vyparatila“ aj v ženskej interlige. Hlohovcu dala 17 gólov, Písku 16, Šali 14...

„Pozíciu ľavého krídla sme sa snažili vystužiť už pred touto sezónou. Vtedy sme získali Radovičovú, ktorá u nás zostáva aj naďalej. Chceli sme tento post kvalitne doplniť a obzvlášť takou hráčkou, ktorá má perspektívu. Martina je veľmi talentovaná, čo už ukázala aj v prebiehajúcom ročníku. Chceme jej pomôcť k tomu, aby zbierala skúsenosti a ďalej napredovala,“ uviedol športový riaditeľ Iuventy Ján Beňadik.

Na otázku, či ešte v tejto sezóne môže pribudnúť do kádra nejaká nová tvár, odpovedal tajuplne: „Uvidíme, či sa do piatka, kedy je posledný deň prestupového obdobia, ešte niečo udeje. Ak áno, určite vám dáme vedieť.“

Zišla by sa im už teraz

Slovenská reprezentantka sa so žlto-modrými dohodla na dvojročnej zmluve, ktorá začne platiť až od leta.

„Z môjho pohľadu to bolo nutné riešenie, keďže prišla celkom výhodná ponuka, pri ktorej som dlho neváhala a napokon končím aj školu," vyjadrila sa pre agentúru SITA 19-ročná Popovcová, ktorá má v súčasnosti skvelú streleckú formu.

V prebiehajúcom ročníku zaznamenala už 117 gólov a je v prvej desiatke najlepších strelkýň MOL ligy, pričom ešte vynechala šesť zápasov.

„Dúfam, že mi to takto pôjde aj na novom pôsobisku. Predovšetkým, nech sa mi vyhýbajú zranenia a keď sa mi bude dariť tak ako v Prešove, budem len veľmi rada," dodala rodáčka z metropoly Šariša.

Popovcová by sa Iuvente zišla aj hneď, pretože v domácom stretnutí s Pískom si zranila rameno Čiernohorka Marija Radovičová, ktorá takisto hrá na ľavom krídle.

„Absolvovala už nejaké vyšetrenia a ďalšie špeciálne ju ešte čakajú. Na základe výsledkov budeme múdrejší ohľadom dĺžky jej pauzy,“ konštatoval Beňadik.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Iuventa opäť zalovila v prešovskom kádri, získala Popovcovú