Hubočan chce ísť na futbalové MS

Tomáš Hubočan v drese Zenitu Petrohrad (v popredí).
Tomáš Hubočan v drese Zenitu Petrohrad (v popredí). (Autor: TASR/AP)
Ladislav Harsányi|12. apr 2010 o 22:13

Slovenský futbalista Tomáš Hubočan zažíva v tíme Zenitu Petrohrad svoje najlepšie obdobie v ruskom klube.Vybojoval si miesto v základnej zostave.

BRATISLAVA. Na jar nechýbal v drese Zenitu Petrohrad ešte ani minútu. Tomáš Hubočan (na snímke TASR/AP v súboji s van Nistelrooyom) nastúpil vo všetkých štyroch ligových zápasoch svojho tímu a takisto aj v pohárovom.

Najdrahší futbalista, aký kedy putoval priamo zo slovenského klubu do zahraničného (Zenit zaňho zaplatil MŠK Žilina v roku 2008 3,8 milióna eur), začal v ruskom pôsobisku tretiu sezónu. Kým v predchádzajúcich dvoch dostal poskromne príležitostí, po zimnom príchode talianskeho trénera Luciana Spallettiho sa jeho situácia výrazne zlepšila. Bývalý kormidelník AS Rím mu verí a stavia ho do základu.

Zenit vstúpil do súťaže ráznym krokom, zo štyroch vystúpení tri doviedol do víťazného konca, v jednom remizoval. Minulý víkend zdolal jedného z favoritov súťaže Lokomotiv Moskva 1:0. Úspešný bol aj vo štvrťfinále pohára proti Volge (2:0). Bývalý žilinský obranca dal v príprave dva góly, na prvý súťažný v drese Zenitu stále čaká.

V klube hráva na kraji obrany

Hoci Hubočan je stopérom, tréner ho stavia na kraj obrany. Začínal na pravej strane a potom ho presunul na ľavú. Nie je to však novinka. „Je síce pravda, že som do Zenitu prichádzal ako stredný obranca, no z nejakých dôvodov ma všetci traja tréneri, ktorých som tu zažil, posunú na kraj obrany," povedal 24­ročný obranca pre noviny Pro­Zenit.

„Nie je však dôležitý post, ale to, že pravidelne vychádzam na ihrisko. Pomaličky sa u mňa objavujú nové návyky, no musím sa ešte veľa učiť, aby som hral na tejto pozícii ako treba," doplnil svoje slová. Jeho silnou stránkou je dôraz v osobných súbojoch a veľmi dobre hlavičkuje.

Za reprezentáciu päťkrát

Hubočan si zahral v slovenskom reprezentačnom drese dosiaľ päťkrát. Premiéru si odbil 10. decembra 2006 proti SAE. Naposledy nastúpil za Slovensko 20. mája 2008. Tréner Vladimír Weiss zatiaľ po ňom nesiahol ani v kvalifikácii, ani v prípravných zápasoch. Nádeja sa však, že teraz by sa to mohlo zmeniť.

„Tréner sa mi zatiaľ neozval. Zo slovenskej tlače však viem, že pozorne sleduje dianie v ruskej lige. Zrejme aj mňa videl v akcii. Uvidíme, čo bude nasledovať. Veľmi by som chcel ísť na majstrovstvá sveta. Ak to nevyjde, bude to pre mňa veľké sklamanie," vyjadril sa k téme slovenský obranca. V kádri na prípravný zápas proti Nórom jeho meno figurovalo na zozname náhradníkov. Vo Weissovej tridsiatke na MS asi chýbať nebude, či však pocestuje aj do JAR, je otázne.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov