Hovorku v Pjongčangu najviac hnevali taxikári

Zástupcovia HC Košice na olympiáde. Marek Hovorka (vpravo) v debate s Ladislavom Nagyom.
Zástupcovia HC Košice na olympiáde. Marek Hovorka (vpravo) v debate s Ladislavom Nagyom. (Autor: tasr)
Patrik Fotta|27. feb 2018 o 00:00

Slováci si na pamiatku brali z Pjongčangu rôzne suveníry. Aj kondómy

KOŠICE. Zimné olympijské hry v Pjongčangu sú už minulosťou. Premiéru pod piatimi kruhmi si na nich odbil aj útočník HC Košice Marek Hovorka, ktorý sa so slovenskou hokejovou reprezentáciou rozlúčil s turnajom v osemfinále.

Na olympiáde si nenechal ujsť výkony niektorých slovenských športovcov a domov si okrem zážitkov odniesol aj zaujímavé suveníry.

Slovenskí hokejisti si síce v Pjongčangu o medaily nezahrali, no svojimi výkonmi rozhodne nesklamali.

Mrzieť ich môže najmä prehra po samostatných nájazdoch so Slovinskom ako aj tesná prehra v skupine s USA.

„Po prvom dni, kedy sme porazili Rusov, sme vedeli, že máme všetko vo svojich rukách a pokiaľ vyhráme ešte jeden zápas, budeme priamo vo štvrťfinále. S Američanmi sme hrali veľmi dobre, dlho bolo 1:1, ale v závere nás trochu zarezal rozhodca a v oslabení sme dostali rozhodujúci gól. So Slovincami to bol pre nás veľmi nevydarený zápas. Celkovo naše účinkovanie na olympiáde bolo poznačené tým, že sme nedali ani v jednom zápase vedúci gól a to bolo ťažké na psychiku,“ povedal Marek Hovorka.

Ľudia v Kórei sa mu zdali dosť ustráchaní

Olympijskú atmosféru si útočník oceliarov vychutnal naplno. Veľa voľného času trávil nielen sledovaním iných športov, ale aj mimo olympijskej dediny.

„Mali sme tam síce všetko, čo sme potrebovali od posilňovní, oddychových centier až po herne, ale nedalo sa byť len na tom jednom mieste. Keď bol čas, chodili sme do Slovenského domu a samozrejme sme občas išli povzbudiť slovenských športovcov. Čo sa týka krajiny, bola skutočne nádherná a navyše tam bolo veľmi čisto, hoci som nevidel takmer žiadny odpadkový kôš. Ľudia tam boli veľmi milí, ale prišli mi dosť ustráchaní, vždy pracovali minimálne v dvojiciach,“ skonštatoval Hovorka, ktorý mal s miestnymi aj nepríjemnú skúsenosť.

„Najhorší boli určite taxikári, pretože tí nevedeli po anglicky ani základné pojmy. Hodinu nás vozil nezmyselne po meste a pýtal sa nás, či to je tu alebo tu. Už sme mali menšie nervy, ale nejako sme to zvládli. Ľudia sú tam vo všeobecnosti veľmi mierumilovní a stále sa usmievajú a zdravia. Za deň som sa tam pozdravil hádam aj tisíckrát,“ uviedol Hovorka.

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Hovorku v Pjongčangu najviac hnevali taxikári