Hokejisti Popradu musia ustúpiť mladíkom, čakajú ich MS do 18 rokov

Zimný štadión v Poprade. V apríli bude k dispozícii pre MS do 18 rokov.
Zimný štadión v Poprade. V apríli bude k dispozícii pre MS do 18 rokov. (Autor: Richard Hudeček)
Richard Hudeček|10. feb 2017 o 00:00

Domáce zápasy zrejme budú hrať u súperov.

POPRAD/SPIŠSKÁ NOVÁ VES. Hokejoví priaznivci pod Vysokými Tatrami si v apríli prídu na svoje.

Slovenské mestá Poprad a Spišská Nová Ves budú od 13. do 23. apríla hostiť hokejové majstrovstvá sveta hráčov do 18 rokov.

Pre HK Poprad to až taká výborná správa nie je. Ak sa totiž ich družstvám bude v play-off dariť, klub im musí zabezpečiť prechodný azyl.

Zimné štadióny v Poprade i Spišskej Novej Vsi totiž budú k dispozícii výhradne pre potreby MS.

Pre Spišiakov to až taký veľký problém nie je. Prvoligová Spišská Nová Ves už totiž v apríli bude mať po sezóne a pre mládežnícke kolektívy je tu štadión v neďalekej Levoči.

Hľadajú riešenie spolu so zväzom

Omnoho vážnejšia situácia nastala v Poprade.

„V klube sme sa už touto otázkou zaoberali. Mali sme stretnutie Správnej rady i sedenie s primátorom Jozefom Švagerkom. Rovnako tak už prebehli aj rokovania na zväze s prezidentom Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) Martinom Kohútom i riaditeľom Tipsport ligy Richardom Lintnerom. Všetko je to v štádiu riešenia, preto by som nerád zavádzal. Je tam viacero možností. Hľadáme tú najschodnejšiu, aby to klub stálo čo najmenej a aby to bolo čo najbližšie aj pre našich fanúšikov,“ uviedol riaditeľ HK Poprad Ľudovít Jurínyi.

Zväz je o prípadnej kolízii zápasov informovaný a je pripravený podať pomocnú ruku.

„Táto situácia je v štádiu riešenia, definitívne rozhodnutie ešte nepadlo. Sme pripravení na konsenzus, aby boli dôsledky pre Poprad čo najmenej škodné. Aj my z našej strany urobíme maximum, aby to pre Popradčanov bolo čo najmenej bolestivé,“ povedal, no akou formou bližšie zatiaľ nešpecifikoval generálny sekretár SZĽH Miroslav Valíček.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Hokejisti Popradu musia ustúpiť mladíkom, čakajú ich MS do 18 rokov