Slovák chválil rozhodcov. Pred nájazdom sa poradil s vlastným brankárom

Asistent trénera HC Košice Timo Saarikoski.
Asistent trénera HC Košice Timo Saarikoski. (Autor: TASR)
Patrik Fotta|28. feb 2022 o 00:30

Košice získali dva body v zápase proti Trenčínu.

KOŠICE. "Presne som vedel, čo chcem v samostatnom nájazde urobiť. Ešte som si to overil u nášho brankára Andreja Košarišťana, ktorý mi potvrdil môj zámer a našťastie to padlo," pousmial sa útočník HC Košice Marek Slovák.

Svoj nájazd začal až od vlastného brankára. Hokejku držal v ľavej ruke a puk viedol vo veľkej rýchlosti. Prudká strela sa odrazila od žrde do bránky.

Rodák z Nitry v súboji Tipos extraligy proti Trenčínu premenil rozhodujúci nájazd. Košickí hokejisti sa tak po dvoch prehrách s Novými Zámkami mohli tešiť z bodového zisku.

"Vedeli sme, že to musíme zlomiť aj za cenu, žeby sme nehrali pekný hokej. Bol to aj z mentálnej stránky ťažký zápas.

Nepredviedli sme optimálny výkon ale pevnou vôľou sme to zlomili v náš prospech. Možno práve takéto víťazstvo sme potrebovali," uviedol Slovák.

Starosta nevydarenou strelou zaskočil brankára

Základná časť extraligy sa pomaly chýli ku koncu. Dohrať ostáva posledných šesť kôl.

Tímy, ktoré skončia na siedmom až desiatom mieste zabojujú v kvalifikácii o účasť v play-off. Vyhnúť by sa jej chceli Trenčania, ktorí sú aktuálne na deviatej priečke.

Na šieste miesto a priamy postup do vyraďovacej fázy strácajú sedem bodov, no majú tri zápasy k dobru.

V súboji na ľade Košíc boli po góle skúseného obrancu Tomáša Starostu v druhej tretine nasmerovaní k víťazstvu.

"Chceli sme zvíťaziť za tri body, napokon berieme len jeden. Vzhľadom na to, že v Košiciach sa nehrá jednoducho, môžeme byť spokojní aj s bodom," vyhlásil Starosta.

Trenčiansky rodák priznal, že strela mu pri jeho presnom zásahu príliš nesadla. Jeho pôvodným zámerom bolo prihrať spoluhráčovi, ktorý mohol zakončovať do odkrytej brány.

"Rozprával som sa po zápase s brankárom Košarišťanom. Vravel, že to čakal úplne niekde inde. Mne tá strela nevyšla a jemu to prepadlo pod rukou," opísal gólový moment 40-ročný obranca.

Slovák pochválil rozhodcov

Na striedačke košických hokejistov chýbal tréner Kalle Kaskinen. Toho v stredajšom domácom zápase s Novými Zámkami trafil do hlavy puk. Vyšetrenia odhalili otras mozgu a tak sa dočasne chopil trénerskej taktovky asistent Timo Saarikoski.

"Tréner Kaskinen bol s nami v šatni a dával nám aj pokyny cez prestávky medzi tretinami. Jeho prítomnosť sme teda cítili aj napriek menšiemu hokejovému zraneniu, ktoré utrpel. Verím, že sa čoskoro dá dokopy a bude s nami opäť na striedačke," uviedol Slovák.

Tréner Trenčína Tero Lehterä.
Tréner Trenčína Tero Lehterä. (Autor: TASR)

Prvé dve tretiny sa hrali bez faulov. V záverečnej časti hry rozhodcovia udelili iba tri dvojminútové tresty.

"Hralo sa férovo a čisto do tela. Rozhodcovia mali ľahkú úlohu. Zvládli to super," pochválil výkon arbitrov košický útočník.

Tréneri si uctili Ukrajinu

Tréner Trenčína Tero Lehterä bol aj napriek prehre spokojný s predvedeným výkonom svojho tímu.

"V posledných 15 zápasoch sme si dokázali vytvoriť obrovské množstvo príležitostí na skórovanie a naopak súperom sme veľa priestoru na zakončenie nedarovali," uviedol na tlačovej konferencii Lehterä.

Fínsky kouč je presvedčený o tom, že sa lepšie výsledky postupom času dostavia.

"Musíme byť trpezliví, aj keď si uvedomujeme, že sa už blíži záver sezóny," povedal Lehterä a na záver zaželal mier na Ukrajine.

Na slová svojho krajana nadviazal aj Timo Saariskoski, ktorý viedol Košice ako hlavný tréner.

"Verím, že čoskoro vo svete opäť zavládne mier," skonštatoval Saariskoski.

Podľa neho Košičania zvládli neľahkú situáciu, v ktorej boli pred začiatkom duelu.

"Prehrali sme dva zápasy s Novými Zámkami a navyše sme prišli na určitý čas o trénera Kaskinena. Popasovali sme sa s tým však veľmi dobre. Výborne nás podržal aj brankár Košarišťan."

Tabuľka Tipos extraligy

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Slovák chválil rozhodcov. Pred nájazdom sa poradil s vlastným brankárom