Slovensko? Nemyslím si, že je najľahším súperom, tvrdí Anttila

Fínsky útočník Marko Anttila strieľa gól v zápase proti Švajčiarsku na ZOH 2022.
Fínsky útočník Marko Anttila strieľa gól v zápase proti Švajčiarsku na ZOH 2022. (Autor: TASR/AP)
TASR|16. feb 2022 o 16:35

Súperom Slovenska budú v semifinále Fíni.

BRATISLAVA. Fínski hokejisti očakávajú v semifinále oveľa náročnejší zápas oproti tomu, ktorý odohrali v úvode olympijského turnaja so Slovenskom.

V základnej C-skupine vyhrali hladko 6:2, keď sa hetrikom blysol Sakari Manninen. Zverenci trénera Craiga Ramsayho však odvtedy prešli kus cesty a po triumfe nad favorizovanými USA sa prebojovali medzi elitné kvarteto.

"Suomi" postúpili priamo zo skupiny a vyhli sa tak kvalifikácii o štvrťfinále. V ďalšej fáze narazili v stredu na Švajčiarsko, ktoré zdolali vysoko 5:1.

"Mali sme naozaj dobrú prvú tretinu. V podstate aj časť druhej, ale tam už zvýšili tempo a viac sa tlačili dopredu, čo nám robilo trochu problémy. No celkovo to bol od nás veľmi dobrý výkon a sme radi, že sme vyhrali," povedal Marko Anttila, ktorý sa vrátil do tímu po tom, čo strávil niekoľko dní v karanténe.

Fíni na ceste do semifinále vyhrali všetky štyri zápasy, jeden po predĺžení, so skóre 18:7. Zaujali aj obratom z 0:3 s rivalom zo Švédska.

V semifinále si zopakujú duel so Slovenskom, no hrdina MS 2019 z Bratislavy si nemyslí, že boj o finále bude pre jeho krajanov rovnako hladký.

"Nemyslím si, že Slovensko je najľahší súper, akého sme mohli dostať do semifinále. Teraz je to len o jednom zápase, my musíme predviesť náš najlepší výkon, aký sme na tomto turnaji ukázali a potom uvidíme.

Neprekvapilo ma, že zdolali USA, bolo to štvrťfinále, zostali tu už len tie najlepšie tímy a medzi nimi sa môže stať všetko," povedal.

"Určite to nie je najľahšia cesta do finále. Slovensko má dobrý tím a bude to veľmi ťažký zápas. Musíme sa na to poriadne pripraviť. No náš cieľ je vyhrať celý turnaj. Na to sme sem prišli," dodal Miro Aaltonen.

Štvrťfinále na ZOH 2022

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Olympijské hry»Olympiáda Peking 2022»Slovensko»Slovensko? Nemyslím si, že je najľahším súperom, tvrdí Anttila