Zlato Vlhovej aj bronz hokejistov. Pošta vydá špeciálne známky

Petra Vlhová so zlatou medailou zo ZOH Peking 2022.
Petra Vlhová so zlatou medailou zo ZOH Peking 2022. (Autor: TASR/AP)
SITA|30. mar 2022 o 10:07

Slovensko získalo na ZOH v Pekingu dve medaily.

BRATISLAVA. Slovenská pošta vydá 31. marca poštovú známku k športovému úspechu slovenských olympionikov na ZOH 2022 v čínskom Pekingu.

Známka bude obsahovať špecifický symbol T2 50gramov, pričom označenie zodpovedá cene, ktorá sa zhoduje s výškou poštovej sadzby za list druhej triedy do hmotnosti 50 gramov vo vnútroštátnom styku.

Motívom je zlatá slalomárka Petra Vlhová a hokejista reprezentujúci zisk bronzovej medaily hokejovou reprezentáciou. Známka bude mať rozmery 26,5 x 33,9 milimetra vrátane perforácie a vyjde vo forme tlačového listu s ôsmimi známkami. Informovala o tom hovorkyňa Slovenskej pošty Iveta Dorčáková v tlačovej správe.

„Súčasne s poštovou známkou bude vydaná obálka prvého dňa (FDC) s pečiatkou FDC a s dátumom 31. marca 2022 a domicilom mesta Bratislava. Motívom prítlače obálky FDC je lyžiarka so znakom Roku tigra v pozadí.

Motívom FDC pečiatky je snehová vločka, ktorá bola jedným zo symbolov ZOH v Pekingu. FDC vytlačila technikou digitálnej tlače spoločnosť Tiskárna Hradištko, s.r.o. Autorom výtvarného návrhu poštovej známky, kupónov, FDC a FDC pečiatky je Adrian Ferda," uzavrela Dorčáková.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Zlato Vlhovej aj bronz hokejistov. Pošta vydá špeciálne známky