Hamilton a Button sa o titul pobijú čistým spôsobom

TASR|29. jan 2010 o 19:41

Piloti stajne F1 McLaren Jenson Button a Lewis Hamilton pri príležitosti piatkového predstavenia nového monopostu pre sezónu 2010 vyhlásili, že medzi sebou budú spolupracovať a o titul majstra sveta budú bojovať iba čistými prostriedkami.

NEWBURY.

McLaren je prvý tímom v F1, ktorý má na súpiske šampiónov z dvoch posledných sezón. To by sa mu mohlo vypomstiť, keďže medzi oboma pilotmi môže vzniknúť veľká rivalita a s tým spojené problémy.

Stajňa pritom podobnú situáciu už zažila, keď v sezóne angažovala čerstvého šampióna Fernanda Alonsa, ktorý nezniesol, že vtedy ešte nováčik Hamilton dostával v tíme prednosť. No dvadsaťpäťročný Brit v piatok vyhlásil, že podobné problémy teraz nehrozia a že sa odvtedy poučil.

"Myslím si, že spolu dokážeme pracovať. V roku 2007 sme to s Alonsom v istých veciach nedokázali a nepracovali sme pre tím. No teraz je situácia iná a myslím si, že obaja vieme, že musíme spolupracovať, aby sme posunuli tím dopredu," vyhlásil majster sveta z roku 2008.

"Samozrejme, chceme medzi sebou súťažiť, aby sme vyhrali v Pohári konštruktérov a aby sa na konci sezóny jeden z nás tešil z titulu," dodal.

V podobnom duchu sa vyjadril aj šéf McLarenu Martin Whitmarsh, ktorý vyhlásil, že v tím nebudú nikoho uprednostňovať: "Máme dvoch pretekárov, ktorí sú veľmi úprimní a otvorení. Každý z nich chce vyhrať, no verím, že budú súťažiť čisto a budú navzájom spolupracovať."

Či to tak naozaj aj bude, ukáže až čas, no s jednotkou na monoposte bude od začiatku sezóny jazdiť obhajca titulu Button, ktorý prišiel do tímu z Brawn GP. Tridsaťročný britský pretekár si nový model s označeným MP4-25 hneď obľúbil a vyhlásil, že sa už nevie dočkať štartu sezóny.

"Vlani som získal titul, čo mi veľmi zvýšilo sebavedomie, navyše som získal množstvo skúseností," povedal Button.

Nachádzate sa tu:
Domov»Formula 1»Hamilton a Button sa o titul pobijú čistým spôsobom