Hádzanári Tatrana zaknihovali ďalšiu výraznú výhru

Lukáš Urban strieľa gól do siete Považskej Bystrice.
Lukáš Urban strieľa gól do siete Považskej Bystrice. (Autor: TASR)
Ján Leško|24. feb 2019 o 13:36

V šlágri kola Prešov zdolal Považanov dvojciferným rozdielom.

Hádzaná: Tatran Prešov - MŠK Považská Bystrica : fotogaléria

24.2.2019

PREŠOV. Šláger štvrtého kola nadstavbovej časti Slovnaft Handball Extraligy vyznel výsledkovo jednoznačne pre obhajcu titulu.

Prešov začal zápas režírovať až v závere prvého polčasu. V druhom už na ihrisku jasne dominoval a nakoniec presvedčivo vyhral 38:27.

Pomalší rozbeh, dobrý finiš

Prešovčania sa už skoro tradične pomalšie rozbiehali. Podľa ich trénera Slavka Golužu vraj preto, lebo mužstvo v týždni ťažšie trénovalo a hráči mali spočiatku nohy i ruky ťažšie.

V 16. minúte ešte hostia viedli 9:7. Tatran sa však postupne dostal do prijateľnejšieho tempa a v závere polčasu odskočil Považanom na rozdiel piatich gólov.

Prešovčania mali vydarený vstup do druhej časti. Po piatich minútach vyhrávali už 23:13. A hoci snaživí hostia párkrát z vysokého náskoku domácich nejaký gól ukrojili, dvojciferný debakel neodvrátili.

„Zápas nakoniec dopadol dobre,“ skonštatoval tréner Goluža.

„Keby boli chlapci dobre bránili, všetko by bolo v poriadku. Preto zopakujem, že kto z mojich hráčov nebude na ihrisku brániť ako má, nebude hrať ani v útoku. Zápas ukázal, že ak hráme tímovo, ide nám to. Akonáhle hráme individuálne, nie je to dobré. Odkedy som v Prešove tvrdím, že v prvom rade Tatran potrebuje kolektív, nie jednotlivcov,“ dodal.

Aj pivot Vučko stále mimo hru

Tatran sa aj v sobotňajšom extraligovom stretnutí musel zaobísť bez trojice zranených hráčov - krídla Martina Straňovského, spojky Tomáša Rečičára a pivota Leona Vučka.

„V pondelok mi z operovaného palca pravej ruky dajú dole špeciálny chránič. Potom by som mal začať rehabilitovať a uvidí sa, či do dvoch či troch týždňov budem už môcť trénovať naplno. Bodaj by to bolo čím skôr, pretože sledovať spoluhráčov iba z hľadiska je pre mňa veľmi ťažké,“ povedal Vučko.

„Samozrejme, pozerám ako sa na poste pivota chytá novic Djerič, či na pivota zo spojky preorientovaný Carapkin. Toho obdivujem, ako sa rýchlo dokázal adaptovať na preň novom poste. Nuž a Djerič, podľa mňa sa zatiaľ celkom sľubne v Tatrane rozbieha. Stále máme veľa zranených, takže tréner to musí nejako kombinovať.“

A ako videl Vučko samotný zápas?

„V úvode bol dosť nervózny. Prvé minúty sa hralo gól na gól. Prvá odskočila síce Považská, no potom sa už k slovu dostali naši. Keď začali hrať svoju hru, gólový náskok s pribúdajúcimi minútami zvyšovali. Tréner Goluža zvykne zdôrazňovať, že začiatky polčasov je treba hrať na stopäťdesiat percent. V prvom nám to nevyšlo, avšak vstup do druhého už bol razantný. V podstate za päť minút si chlapci vypracovali na súpera náskok desiatich gólov. Ako sa ukázalo, rozhodujúcich. Po pomalšom rozbehu prišlo postupne zlepšenie, zopár rýchlych útokov, séria gólov, na ktoré hostia už nevedeli reagovať.“

Tatran si výhrou nad Považskou Bystricou upevnil postavenie na špici tabuľky nadstavbovej časti v skupine A o 1. – 6. miesto.

Zápas 5. kola nadstavby odohrá obhajca titulu v sobotu 2. marca v THA s HK Agro Topoľčany.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Hádzanári Tatrana zaknihovali ďalšiu výraznú výhru