Súperky hrajú proti Rybárikovej v úžasnej panike, tvrdí Habšudová

Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková oslavuje po jej výhre nad Američankou Coco Vandewegheovou.
Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková oslavuje po jej výhre nad Američankou Coco Vandewegheovou. (Autor: TASR/AP)
Juraj Berzedi|12. júl 2017 o 14:33

Rybáriková pôsobí flegmaticky, čo prispieva k jej vnútornému pokoju na dvorci, tvrdí bývalá tenistka Karina Cíleková-Habšudová.

Magdaléna Rybáriková ako prvá slovenská tenistka v histórii postúpila do semifinále Wimbledonu. Vďaka čomu sa jej to podarilo?

„Hrá štýlom, ktorý vyhovuje len veľmi málo tenistkám. Je dokonalý tým, že má veľkú variabilitu úderov. Magda svoje súperky úplne rozoberie. V ťažkej situácii dokáže zvoliť iný úder ako hráčky, ktoré potrebujú na svoju hru len rytmus, vďaka ktorému súperky utlčú. Magda má výborné podanie, solídny return i pohyb.“

Na ceste do semifinále vyradila novú svetovú jednotku Češku Karolínu Plíškovú. Vo štvrťfinále zdolala favorizovanú Američanku CoCo Vandewegheovú. Čím jej trávnatý povrch tak vyhovuje?

„Jej súperky na tráve nevedia, čo majú pri jej variabilite úderov hrať. Nemajú rytmus a hrajú v úžasnej panike. Skúšajú údery, ktoré bežne človeku ani po fyzikálnej stránke nemôžu padnúť do kurtu. Vandewegheová bola v niektorých momentoch úplne v koncoch.“

Rybáriková dosiahla najvýraznejší výsledok v doterajšej kariére. Prečo prišiel až v 28 rokoch?

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Wimbledon»Súperky hrajú proti Rybárikovej v úžasnej panike, tvrdí Habšudová