Prekvapenie pokračuje. Rybáriková je krok od wimbledonského finále

Magdaléna Rybáriková.
Magdaléna Rybáriková. (Autor: TASR/AP)
Miloslav Šebela|12. júl 2017 o 01:14

Slovenská tenistka je najväčším prekvapením turnaja. Ako nenasadená si prvý raz zahrá v semifinále grandslamu. Nemôžem tomu uveriť, vraví.

LONDÝN, BRATISLAVA. Wimbledon bol odmalička jej obľúbeným turnajom a už na začiatku svojej tenisovej kariéry Magdaléna Rybáriková naznačila, že práve na ňom môže dosiahnuť najviac.

V roku 2006 hrala na najslávnejšom turnaji finále dvojhry. Ešte v kategórii junioriek. Po trojsetovej bitke podľahla neskoršej svetovej jednotke Caroline Wozniackej.

O jedenásť rokov neskôr sa Rybáriková postarala ako nenasadená hráčka vo Wimbledone o najväčšie prekvapenie. Opäť kráča do finále. Delí ju od neho už len jeden zápas.

Vo štvrťfinále slovenská tenistka vyradila Američanku Coco Vandewegheovú 6:3, 6:3.

Magdaléna Rybáriková - Coco Vandewegheová štvrťfinále Wimbledon 2017 (fotogaléria): fotogaléria

12.7.2017

„Neverím. Skutočne tomu nedokážem uveriť. Ani pred turnajom by som nepovedala, že sa dokážem dostať do grandslamového semifinále,“ vravela novinárom Rybáriková.

Američanka bola frustrovaná

Súperku nepustila k jej hre, čo bolo na Vandewegheovej cítiť. Bola frustrovaná a robila ďalšie chyby.

"Výborne som to mixovala a ona z toho bola dosť frustrovaná. Myslím si, že proti mne hrá nerada. Cítila som, že moja hra je jej značne nepríjemná. Menila som rytmus a dobre mi to išlo na returne - bolo dôležité, aby som čo najviac loptičiek dala do hry. Kvalitne som servovala a zvládala som kritické chvíle," hodnotila Rybáriková pre agentúru SITA.

Vandewegheová nebola na zápas taká koncentrovaná. Od začiatku robila zbytočné chyby a Rybárikovej sama ponúkala príležitosti na rýchly postup do semifinále. Len v prvom sete urobila Američanka štyri dvojchyby.

(Autor: SITA/AP)

Hrá najlepší tenis

Slovenská tenistka mala dobrý pohyb po kurte a dokázala Američanku vždy prekvapiť nejakým úderom. Nechodila až tak často na sieť, súperku však viackrát efektne obhodila.

„Magdaléna hrá najlepší tenis za celú kariéru, vyhrala niekoľko turnajov a tu sa dostala až do semifinále,“ hovorila po prehre Vandewegheová. „Zaslúži si uznanie za to, čo dokázala po dvoch operáciách."

Muguruzová má už grandslamový titul a vo Wimbledone už bola vo finále. Vo štvrťfinále som ju sledovala, zahrala naozaj výborne. Neviem, či som už od nej videla taký výkon.


Magdaléna Rybáriková, slovenská tenistka

Slovenská tenistka sa vrátila po zdravotných problémoch v skvelej forme. Na tráve dosiahla sľubné výsledky, nikdy však nie vo Wimbledone.

"Trávnatý povrch som vždy obľubovala. Získala som na ňom prvý titul a celkovo pasuje mojej hre. Snažím sa využívať veľa kraťasov, volejov a viem sa oprieť o podanie. Preto je pre mňa jednoduchšie hrať na tráve. A Wimbledon bol vždy mojím obľúbeným turnajom,“ vravela 28-ročná Slovenka.

V boji o postup do finále sa Rybáriková stretne s Garbine Muguruzovou, s ktorou má vyrovnanú bilanciu 2:2. Jediný zápas na tráve vyhrala pred dvoma rokmi práve slovenská tenistka.

Muguruzovej však tráva takisto sedí a pred dvoma rokmi vo Wimbledone hrala o titul. Vtedy ju až vo finále zdolala Serena Wiliamsová.

Muguruzová urobila dojem

„Zdá sa mi to tak dávno. Odvtedy sa zo mňa stala úplne iná hráčka. Postup do semifinále pre mňa veľa znamená,“ vravela španielska hráčka.

V piatich zápasoch na turnaji stratila len jeden set. V osemfinále ju potrápila svetová jednotka Angelique Kerberová.

„Nad Garbine som pred nejakým časom zvíťazila, teraz to však bude iný zápas. Videla som ju hrať vo štvrťfinále a urobila na mňa dojem. Bude to silná súperka. Nebudem proti nej favoritkou,“ hovorí Rybáriková.

„Muguruzová zahrala vo štvrťfinále naozaj výborne. Neviem, či som už od nej videla taký výkon. Bude to náročné, čaká má veľmi ťažká súperka. Zabojujem, dám do toho všetko, chcem si to užiť," dodala pre SITA.

Rybáriková je v aktuálnom prepočte na 33. miesto svetového rebríčka. Za štyri mesiace tak v renkingu vyskočila o viac ako štyristo miest.

V druhom semifinále Wimbledonu sa vo štvrtok stretnú Britka Johanna Kontová s Američankou Venus Williamsovou.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Wimbledon»Prekvapenie pokračuje. Rybáriková je krok od wimbledonského finále