Graňák: Švédska mentalita je iná. Som frustrovaný, že nič nemenia

Dominik Graňák je najskúsenejším slovenským hokejistom vo výbere Zdena Cígera.
Dominik Graňák je najskúsenejším slovenským hokejistom vo výbere Zdena Cígera. (Autor: SITA)
Juraj Berzedi|10. feb 2017 o 06:00

Každý deň riešime zbytočné problémy, pričom nikto z nás nemá isté, že tu bude aj zajtra, hovorí hokejista Dominik Graňák.

BRATISLAVA. Počas svojej hokejovej kariéry hral na jedenástich seniorských šampionátoch. Prvýkrát sa na majstrovstvách sveta predstavil v Česku v roku 2004.

Zdeno Cíger je jeho šiestym reprezentačným trénerom. Jednoznačne najskúsenejším slovenským hokejistom na turnaji Slovakia Cup je obranca Dominik Graňák.

V národnom tíme odohral 166 zápasov. Viac ich má v slovenskej reprezentácii len Miroslav Šatan (183).

„Viem, že mám dosť štartov, ale nie je pre mňa hlavná motivácia prekonať túto štatistiku. Radšej by som mal o sto štartov menej a o jednu medailu viac,“ priznal 33-ročný Graňák.

Švédi akceptujú prehry

Rodák z Havířova je príkladným reprezentantom, len málokedy odmietne nomináciu.

„Vždy je príjemné hrať doma, najmä pre nás, čo pôsobíme v zahraničí. Takto sa môžu prísť na nás pozrieť príbuzní a kamaráti,“ hovorí vicemajster sveta z roku 2012.

Dominik Graňák.
Dominik Graňák. (Autor: TASR)

Slováci obhajujú na domácom turnaji prvenstvo z predošlých dvoch ročníkov.

„Domáce prostredie je vždy zaväzujúce. Minulý rok som bol pritom a hrali sme dobre. Bodaj by to vyšlo podobne aj teraz,“ dodal hokejista švédskeho Rögle.

Jeho tím je v lige momentálne posledný. Nedarí sa ani Graňákovi, ktorý v 38 zápasoch nestrelil ani jeden gól a na konte má len päť asistencií.

"V klube z toho veľkú vedu nerobia. „Vo Švédsku je mentalita iná ako v slovanských krajinách. Napriek tomu, že je situácia zo športového hľadiska zlá, atmosféra nie je hustá. Švédi akceptujú prehry,“ reagoval.

Neprišiel na dovolenku

Vo švédskej lige prehralo Rögle až 31 zápasov a má len desať víťazstiev. Aj preto je Graňák rád, že mohol aspoň na chvíľu zmeniť prostredie.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Graňák: Švédska mentalita je iná. Som frustrovaný, že nič nemenia