Gombos sa do 2. kola Slovak Open prebojoval cez Kunicyna

TASR|7. nov 2012 o 12:31

Michal Mertiňák s Čechom Františkom Čermákom postúpili suverénne do 2. kola štvorhry.

BRATISLAVA. Talentovaný slovenský tenista Norbert Gombos sa prebojoval do 2. kola dvojhry na challengeri Slovak Open (dotácia 85.000 eur).

Držiteľ voľnej karty v úvodnom kole po kvalitnom výkone vyradil skúseného Rusa Igora Kunicyna za 1:41 h v troch setoch 6:1, 3:6 a 6:1.

"Je to cenné víťazstvo, asi najcennejšie. Hrám doma, dostal som voľnú kartu od zväzu, aj preto si vážim, že som dokázal vyhrať," uviedol 22-ročný Bratislavčan pre oficiálnu stránku turnaja. "Sedí mi povrch v NTC, pre môj agresívny tenis je optimálny," dodal Gombos, ktorý v dueli o postup do osemfinále nastúpi vo štvrtok proti nasadenej trojke Nemcovi Björnovi Phauovi.

Michal Mertiňák s Čechom Františkom Čermákom postúpili suverénne do 2. kola štvorhry. Nasadené jednotky bratislavského challengeru zdolali v úvodnom kole slovenský pár Filip Horanský, Jozef Kovalík za 53 minút hladko v dvoch setoch 6:1 a 6:4.

Mertiňák pokračuje na turnaji ešte aj vo dvojhre, ako kvalifikant nastúpi vo štvrtok v 2. kole proti druhému nasadenému Chorvátovi Ivanovi Dodigovi.

Chorvátsky tenista Ivo Karlovič sa stal prvým štvrťfinalistom dvojhry. V druhom kole si ako nasadená osmička poradil so Srbom Dušanom Lajovičom v dvoch setoch 7:6 (3) a 6:2.

Výsledky:

Dvojhra - 1. kolo:

Norbert GOMBOS (SR) - Igor Kunicyn (Rus.) 6:1, 3:6, 6:1

Björn Phau (3-Nem.) - Marco Chiudinelli (Švajč.) 6:4, 6:4

Štvorhra - 1. kolo:

František Čermák, Michal MERTIŇAK (1-ČR/SR) - Filip HORANSKÝ, Jozef KOVALÍK (SR) 6:1, 6:4

Dvojhra - 2. kolo:

Ivo Karlovič (8-Chor.) - Dušan Lajovič (Srb.) 7:6 (3), 6:2

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Gombos sa do 2. kola Slovak Open prebojoval cez Kunicyna