Gól roka 1: Strelil fenomenálne nožničky. Finálová desiatka? Som prekvapený

Adam Benko.
Adam Benko. (Autor: archív hráča)
Ivan Mriška|25. dec 2021 o 09:00

Predstavujeme kandidáta na Gól roka 2021 číslo jedna.

IGRAM. Fanúšikovia mu tlieskali. Útočník ŠK Igram Adam Benko strelil proti FK Danubia Veľký Biel krásny gól. Nožničkami zariadil svojmu tímu v piatej lige BFZ remízu 1:1.

„Sám neviem, ako sa mi to podarilo. Všetci krútili hlavami, ale lopta skončila v sieti. Nechápal som, čo sa deje,“ vravel pred časom 24-ročný futbalista ŠK Igram Adam Benko.

„Nemal som čo urobiť s loptou, preto som to vyskúšal. Mal som obrovský kus šťastia,“ dodal s úsmevom.

Nominácia ho prekvapila

Redaktori Sportnetu jeho gól posunuli do finálovej desiatky najkrajších zásahov, ktoré v amatérskych súťažiach padli v roku 2021.

Adam Benko sa v hlasovaní divákov bude uchádzať o honor Najkrajší gól roka 2021. Hlasovanie končí 16. januára 2022 pred polnocou.

„Finálová desiatka? Som prekvapený. Nečakal som, že by mohol môj gól až tak zaujať,“ reagoval po nominácii do TOP 10.

Víťaz hlasovania vyhrá pre seba a svoje mužstvo sadu dresov s kompletným príslušenstvom.

„Určite poviem kamarátom a spoluhráčom, aby ma podporili. Ale nebudem to siliť. Nech rozhodnú fanúšikovia a vyhrá ten, kto má. A strelil naozaj najkrajší gól,“ dodal.

Zostáva v Igrame

Benko aj po zimnej prestávke bude naďalej obliekať dres ŠK Igram, kde je spokojný. Už teraz sa teší na prípravu, ktorá by mala odštartovať v januári.

S futbalom začínal ako sedemročný vo Veľkom Bieli. Priviedol ho k nemu otec, ktorý hrával a neskôr chytával za neďalekú Kaplnu, najvyššie v štvrtej lige.

„Ocinovi vďačím za všetko, on ma vždy inšpiroval. Keď v Bieli klub zanikol, prešiel som do Igramu, kde je momentálne fantastická partia.

O vyššej súťaži preto neuvažujem, chcem sa futbalom zabávať s kamarátmi,“ uzavrel Adam Benko, kandidát na strelca najkrajšieho gólu roka 2021.

Videá všetkých gólov TOP 10 a hlasovanie za najkrajší nájdete TU

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Gól roka 1: Strelil fenomenálne nožničky. Finálová desiatka? Som prekvapený