Klaksvík opäť neinkasoval, boli pri tom aj slovenskí rozhodcovia

Futbalisti tímu KÍ Klaksvík a slovenský rozhodca Michal Očenáš.
Futbalisti tímu KÍ Klaksvík a slovenský rozhodca Michal Očenáš. (Autor: Reuters)
TASR|26. júl 2023 o 23:10

Maccabi Haifa musí doťahovať manko.

BRATISLAVA. Futbalisti Šeriffu Tiraspoľ zdolali v stredajšom úvodnom zápase 2. predkola Ligy majstrov na domácom ihrisku Maccabi Haifa 1:0.

O víťazstve moldavského šampióna rozhodol gól Amina Talala z 28. minúty. Odveta v Izraeli sa uskutoční o týždeň v stredu 2. augusta.

Víťaz tohto dvojzápasu sa v 3. predkole LM stretne s úspešnejším zo súboja Slovan Bratislava - Zrinjski Mostar. V prvom stretnutí v Bosne a Hercegovine vyhral úradujúci slovenský majster 1:0 gólom Sharaniho Zuberuho.

Klaksvík, ktorý v 1. predkole LM prekvapujúco vyradil favorizovaný Ferencváros Budapešť, uhral doma na Faerských ostrovoch so švédskym BK Häcken bezgólovú remízu. Gól tak nedostal ani v treťom zápase.

Zápas v desaťstupňovej teplote rozhodovali slovenskí arbitri na čele s hlavným Michalom Očenášom. Na čiarach mu asistovali krajania Peter Bednár a Daniel Poláček, štvrtým rozhodcom bol Ivan Kružliak.

V prvom stretnutí 2. predkola uspel Aris Limassol, ktorý si poradil s bieloruským BATE Borisov jasne 6:2. Dva góly cyperského majstra strelil Yannick Gomis, za domácich hral od druhého polčasu slovenský stredopoliar Július Szöke.

V ďalšom zápase Raków Čenstochová zdolal Karabach Agdam 3:2. Poľský tím premárnil dvojgólový náskok, no napokon vydrel tesnú výhru, víťazný gól domácich strelil v nadstavenom čase striedajúci Sonny Kittel.

Liga majstrov - prvé zápasy 2. predkola:


Aris Limassol - BATE Borisov 6:2 (3:0)

Góly: 17. Gomis (z 11 m), 32. Bengtsson, 39. Bane (vlastný), 60. Gomis, 83. Montnor, 90+1. Stepinski (z 11 m) - 48. Kontsevoi, 65. Khadarkevich

/Július Szöke (Aris) hral od 46. min/

Šeriff Tiraspoľ - Maccabi Haifa 1:0 (1:0)

Gól: 28. Talal

Raków Čenstochová - Karabach 3:2 (0:0)

Góly: 55. Jafargulijew (vlastný), 71. Piasecki, 90+1. Kittel - 73. a 75. Xhixha

Ludogorec Razgrad - Olimpija Ľubľana 1:1 (1:1)

Góly: 44. Yankov - 14. Elšnik

KÍ Klaksvík - BK Häcken 0:0

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Klaksvík opäť neinkasoval, boli pri tom aj slovenskí rozhodcovia