Víťaz ankety Gól roka Marek Žiara: Nečakal som to, šokovali ste ma

Titanilla Bőd|16. jan 2023 o 19:00

Jeho gól zaujal aj odbornú porotu.

BRATISLAVA, ŠVOŠOV. Z 35 metrov vymetal exportnou strelou šibenicu, no nečakal ani to, že jeho gól sa dostane do finálovej desiatky ankety Gól roka.

O to väčšie bolo jeho prekvapenie, keď sa po skončení súťaže dozvedel, že hlasovanie fanúšikov ovládol presvedčivým náskokom.

Víťazom ankety o najkrajší gól roka 2022 na amatérskych trávnikoch sa stal Marek Žiara z OŠK Švošov.

Dostal 464 hlasov a pred druhým Emilom Čisárikom zo Smilna mal náskok viac ako 150 hlasov.

Žiara získal štvrtinu všetkých hlasov.

Kapitána OŠK Švošov náš gratulačný telefonát prekvapil. Akurát išiel domov z roboty a výsledky ankety ešte nevidel.

„Vážne som vyhral? Som prekvapený,“ reagoval s úžasom.

„Viem, že päť-šesť kamarátov hlasovalo každý deň, ale taký veľký počet hlasov som nečakal. Šokovali ste ma,“ ťažko hľadal slová.

„Samozrejme, zdieľal som tú anketu, nech ma kamaráti podporia, ale že by som niekoho otravoval každý deň, tak to nie,“ dodal.

Jeho pekný gól padol v stretnutí s Dlhou nad Oravou v VI. lige SsFZ skupina B. Upravoval ním na 7:0, Švošov napokon zvíťazil 9:1.

Krásny gól zaujal aj odbornú porotu, v ankete siedmich futbalových osobností získal Žiara druhé miesto za Štefanom Pekárom z Myjavy.

Najlepší strelec Fortuna ligy Nikola Krstovič považoval Žiarovu delovku za najkrajší gól spomedzi desať finalistov, reprezentačný tréner Francesco Calzona a dvojnásobný víťaz ankety Branislav Artim ju zaradili na druhé miesto.

Marek Žiara neskrýval radosť. „Veľmi sa teším. Môžeme oslavovať, nejaké šampanské si na to určite otvoríme,“ uzavrel strelec Gólu roka 2022.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Víťaz ankety Gól roka Marek Žiara: Nečakal som to, šokovali ste ma