Celý polčas si všímal postavenie brankára. Prekvapil ho zo 60 metrov

Jozef Medgyes strelil gól z priameho kopu z vlastnej polovice.
Jozef Medgyes strelil gól z priameho kopu z vlastnej polovice.
Titanilla Bőd|22. aug 2022 o 21:00

Zápas v siedmej lige priniesol dva rozdielne polčasy.

BRATISLAVA, MICHAL NA OSTROVE. Do konca prvého polčasu ostávalo už iba niekoľko sekúnd. V stretnutí VII. ligy ObFZ Dunajská Streda medzi FK Malé Dvorníky a TJ Družstevník Michal na Ostrove vyhrávali hostia 2:0 a mali výhodu priameho kopu.

Z vlastnej polovice, asi 60 metrov od brány súpera.

Brankár už darmo cúval

„Spoluhráči mi hovorili, aby som to skúsil dať na bránu. A ja som ich upokojoval, kľud, kľud, veď uvidíte,“ spomínal na svoj veľký moment Jozef Medgyes, kapitán Michala na Ostrove.

„Celý polčas som si všímal postavenie brankára a videl som, že často stojí ďaleko pred bránou, už mimo šestnástky. Tak som to skúsil a naozaj vystrelil na bránu. Brankár cúval, lopty sa aj dotkol, no vyraziť ju už nevedel,“ vravel Medgyes, syn niekdajšieho ligového futbalistu Dunajskej Stredy s rovnakým menom a brat skokanky do výšky a do diaľky Renáty Medgyesovej.

Vďaka málo vídanému gólu Michal na Ostrove mal v polčase už trojgólový náskok.

Boli radi za bod

Napokon sa však zápas skončil remízou 3:3. „Na tejto úrovni sa stáva, že mužstvo, ktoré vedie o viac gólov, uverí, že zápas je už vyhratý. Bol to zápas dvoch rozdielnych polčasov. Spravili sme viac chýb, zabrzdilo nás aj úplne zbytočné vylúčenie. Napokon môžeme byť radi, že sme bodovali. Klobúk dole aj pred domácimi, že cez prestávku sa takto vzchopili,“ opísal priebeh stretnutia Jozef Medgyes.

Počas svojej kariéry už dal niekoľko pekných gólov, no nikdy nie z takej vzdialenosti.

Rád spomína aj na vydarenú strelu v drese Dunajskej Stredy. „Vtedy to bolo asi zo štyridsiatich metrov a bola to ozajstná bomba do vinkľa,“ uviedol skúsený futbalista. 

Aj svojím terajším gólom sa zaradil medzi kandidátov o amatérsky gól roka 2022.

Jozef Medgyes už štvrtú sezónu hrá za Michal na Ostrove a je tam veľmi spokojný.  „Mám pocit, že od svojich mládežníckych rokov je to prvý raz, keď mi futbal robí len a len radosť. Teším sa na každý tréning, užívam si každý jeden moment,“ vravel pred časom v rozhovore pre Sportnet. 

Padol aj u vás pekný gól? Dajte nám o ňom vedieť na futbalnet@sportnet.sk

Tabuľka VII. ligy ObFZ Dunajská Streda:

Názov družstvaDružstvo
Z
V
R
P
Skóre
B
Forma
Z = zápasy, V = Výhry, R = Remízy, P = Prehry, B = Body
Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Celý polčas si všímal postavenie brankára. Prekvapil ho zo 60 metrov