Tento rok ešte nedali gól. Nebudeme rozoberať pred inými naše problémy, vraví tréner

Titanilla Bőd|7. sep 2020 o 18:00

Veľké Ludince ťahajú v III. Lige Západ čiernu sériu.

VEĽKÉ LUDINCE. V III. lige Západ sa stretli cez víkend mužstvá, ktoré doteraz v sezóne neskórovali. Nové Mesto nad Váhom nakoniec zvíťazilo vo Veľkých Ludinciach 2:0.

„V predchádzajúcich kolách sme hrali s poprednými súpermi, ktorí okupujú prvé priečky tabuľky. Možno sme mali aj smolu pri zakončení, že sme nedávali góly,“ tvrdí Libor Fašiang, tréner Nového Mesta.

Jeho tím prehral v Myjave 0:3 a v Beluši 0:2, medzitým doma podľahol Považskej Bystrici 0:4. „Len zápas s Považskou Bystricou bol vyslovene nevydarený. Proti Myjave i Beluši sme podali celkom solídny výkon,“ skonštatoval kouč.

V tréningovom procese sa začali sústrediť na zakončenie, aj keď Fašiang upozorňuje, že treba udržať rovnováhu medzi ofenzívou a defenzívou, jedna nemôže ísť na úkor druhej.

Fašiang sa zatiaľ len zoznamuje so súťažou. V predchádzajúcich sezónach pôsobil pri mládeži, predtým však trénoval v najvyššej súťaži ViOn Zlaté Moravce a krátko aj bratislavský Slovan.

„Prekvapila ma úroveň III. ligy Západ. Má určite vyššiu kvalitu ako bratislavská tretia liga. Hrá tu viacero bývalých ligových futbalistov,“ poznamenal skúsený kormidelník.

„Nepamätám si, aká bola moja najdlhšia séria bez streleného gólu, ale už aj táto sa mi zdala celkom dlhá. Najmä takto na začiatku súťaže, ktorý býva vždy ošemetný. Ak v tabuľke svieti nula, je to ťažké aj na psychiku hráčov,“ myslí si Fašiang.

Vo Veľkých Ludinciach sa hostia ujali vedenia už v piatej minúte z pokutového kopu. „Prvú veľkú šancu sme nepremenili, z päťky sme netrafili bránku, ale po jedenástke sme sa už trošku upokojili. Strelili sme druhý gól a vývoj zápasu sme už kontrolovali. Som spokojný s výkonom a výsledkom,“ vyhlásil Fašiang.

Vďaka trom bodom Novomešťania preskočili v tabuľke svojho súpera, Veľké Ludince klesli na posledné miesto. Mužstvo trénera Igora Kasanu má za sebou už päť zápasov, jeho gólové suchoty teda trvajú už 450 minút.

Keďže sa v ich jedinom jarnom stretnutí pred koronakrízou tiež zrodila bezgólová remíza, Veľké Ludince v tomto roku v tretej lige ešte neskórovali.

Tréner Kasana sa k streleckej kríze nechcel vyjadrovať: „Nerád by som rozoberal naše problémy. Iné mužstvá si to prečítajú a chytia sa toho. Proti Novému Mestu sme spravili dve veľké chyby, z čoho súper dal góly. Potom to už hral rozumne. My sme naše šance nepremenili a bez gólu sa nevyhrá.“


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Tento rok ešte nedali gól. Nebudeme rozoberať pred inými naše problémy, vraví tréner