Výtržnosti a pyrotechnika na tribúnach. V Berlíne zasahovala polícia

Fanúšikovia Feyenoordu Rotterdam počas zápasu v Berlíne
Fanúšikovia Feyenoordu Rotterdam počas zápasu v Berlíne (Autor: SITA/AP)
TASR|5. nov 2021 o 08:50

Polícia zabránila aj plánovanému stretu fanúšikov.

BERLÍN. Polícia v Berlíne zadržala najmenej 74 futbalových fanúšikov pri výtržnostiach pred štvrtkovým zápasom E-skupiny Európskej konferenčnej ligy medzi miestnym 1. FC Union a Feyenoordom Rotterdam (1:2).

Počas samotného zápasu bolo na štadióne v akcii vyše 2000 policajtov a 800 stevardov. Podľa komuniké vedenia miestnej polície sa pred duelom podarilo zmariť dva vopred pripravené strety fanúšikovských skupín.

Krátko pred zápasom bezpečnostné zložky zadržali ešte troch priaznivcov hostí. Tí tesne pred výkopom a aj hneď po ňom použili na tribúnach množstvo pyrotechniky, čo spôsobilo hustý dym a nástup kordónu poriadkových síl.

Napätie medzi fanúšikmi oboch tímov zvýšil útok chuligánov v Rotterdame na delegáciu vedenia Unionu pred dvoma týždňami.

Na Olympijskom štadióne v Berlíne bolo 30.000 divákov a to mal domáci klub ešte uzatvorené sektory za rasistické útoky na hráčov izraelského Maccabi Haiffa.

Už v stredu pricestovali do nemeckej metropoly stovky priaznivcov holandského klubu, podľa agentúry DPA išlo až o štvorciferný počet. Fanúšikovia zhromaždení v menších skupinkách konzumovali množstvo alkoholu a robili výtržnosti.

Na dvoch miestach (Treptower Park a Tempelhof) došlo k potýčkam. Polícia okamžite zasiahla a zatkla viacero chuligánov z oboch táborov. Pri následných prehliadkach našla aj pyrotechniku. Pri incidentoch sa nikto nezranil.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Konferenčná liga»Výtržnosti a pyrotechnika na tribúnach. V Berlíne zasahovala polícia