Bar v Rotterdame navštívili funkcionári súpera. Jeden skončil v nemocnici

Fanúšikovia Feyenoordu Rotterdam.
Fanúšikovia Feyenoordu Rotterdam. (Autor: TASR/AP)
SITA|21. okt 2021 o 14:14

V skupine bol aj prezident klubu Union Berlín.

ROTTERDAM. Funkcionári nemeckého futbalového klubu 1. FC Union Berlín vrátane jeho prezidenta Dirka Zinglera sa stali cieľom útoku domácich priaznivcov pred štvrtkovým súbojom Európskej konferenčnej ligy v Rotterdame proti miestnemu Feyenoordu.

Incident sa odohral ešte v stredu večer v jednom z rotterdamských barov a domáci fanúšikovia hádzali po predstaviteľoch hosťujúceho tímu stoličky aj iné predmety.

Podľa holandskej polície jedna z napadnutých osôb musela vyhľadať nemocničné ošetrenie, bezpečnostné zložky zároveň zatkli 25-ročného mladíka.

Podľa hovorcu Unionu Berlín Christiana Arbeita ošetrená osoba už opustila nemocnicu.

"Našťastie sa to zaobišlo bez vážnejších zranení. S takými situáciami však vopred nemožno rátať. A je smutné, že sa niečo také vôbec stane. V tej skupine bola asi tretina žien a tiež starší ľudia," vyhlásil Christian Arbeit.

Vedenie Feyenoordu Rotterdam útok odsúdilo a nemeckému súperovi sa ospravedlnilo.

Pred štvrtkovými súbojmi 3. kola skupinovej časti Európskej konferenčnej ligy je Feyenoord na čele F-skupiny so štyrmi bodmi. Druhá Slavia Praha a tretí Union Berlín majú po tri body, izraelský tím Maccabi Haifa je na dne tabuľky s jedným bodom.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Konferenčná liga»Bar v Rotterdame navštívili funkcionári súpera. Jeden skončil v nemocnici