Zranil Cruyffa, strelou zdemoloval bránu. Zomrela legenda Spartaka Trnava

Kamil Majerník.
Kamil Majerník. (Autor: FC Spartak Trnava)
Ivan Mriška|10. jún 2024 o 19:18

Kamil Majerník získal štyri majstrovské tituly.

TRNAVA. Vynikal dôrazom a bojovnosťou. Bol nekompromisný stopér s tvrdou strelou.

Najvýraznejšie úspechy dosiahol v Spartaku Trnava, s ktorým získal štyri majstrovské tituly.

Z Trnavy prišla smutná správa. Vo veku 80 rokov zomrel po ťažkej chorobe bývalý československý reprezentant Kamil Majerník, legenda Spartaka Trnava. O jeho úmrtí informoval FC Spartak Trnava na svojom webe.

Prepásol ho tvrdohlavosťou

Majerník si zahral v pamätnom semifinále Európskeho pohára majstrov proti slávnemu Ajaxu Amsterdam. V odvete sa zrazil so slávnym Johanom Cruyffom, ktorý potom tri mesiace laboroval.

„Rýchly, silný na lopte a výborne technicky pripravený. Ak by vnikol do šestnástky, bolo by zle. Musel som ho preto zastaviť,“ pred vyše dvomi rokmi spomínal v rozhovore pre Sportnet na odvetu z roku 1969, ktorú Spartak Trnava vyhral 2:0.

V Trnave hral za najslávnejšej éry, počas ktorej s červeno-čiernymi získal štyri majstrovské tituly. Rodákovi z Dolnej Stredy chýbal len prvý, ktorý Trnava získala v sezóne 1967/68.

Prepásol som ho tvrdohlavosťou. Za sebou som mal vysokú školu a potreboval som ísť na vojnu. Oslovil ma tréner Bohumil Musil, ktorý viedol Duklu Praha. Vraj končí Jiří Čadek a ja ho mám nahradiť.

Bol som členom reprezentácie Československa, preto som si veril. Vravel som si, že budem hrávať v slávnej Dukle. Opak bol však pravdou. Čadek neodišiel a ja som bol prevažne na lavičke.

Dnes viem, že to bolo nerozvážne rozhodnutie. V Prahe som sa tešil, kedy sa vrátim do Spartaka. Tušil som, že Trnava bude majstrom. No nepovedal by som, že tak skoro,“ dodal.

Strelou zdemoloval bránu

Prvý ligový zápas za Spartak odohral na jar 1962. Za slávny slovenský klub odohral v lige 249 zápasov, v ktorých strelil štrnásť gólov. Bol členom zlatej éry Spartaka Trnava.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Zranil Cruyffa, strelou zdemoloval bránu. Zomrela legenda Spartaka Trnava