Rasizmus zo strany detí? UEFA vyšetruje bučanie na Kamaru

Glen Kamara.
Glen Kamara. (Autor: SITA/AP)
TASR|6. okt 2021 o 11:48 (aktualizované 6. okt 2021 o 14:01)

Na štadióne ako trest nemohli byť dospelí fanúšikovia.

PRAHA. Európska futbalová únia (UEFA) začala oficiálne vyšetrovať údajné prejavy diskriminácie voči hráčovi Glasgowa Rangers Glenovi Kamarovi počas zápasu Európskej ligy na pôde Sparty Praha.

Vymenovala vyšetrovateľa z etickej a disciplinárnej komisie. Správu priniesol Daily Mail.

Kamara sa stal 30. septembra terčom bučania zo strany českých detí. Na štadióne pre trest nemohli byť dospelí fanúšikovia Sparty.

"Turecký rozhodca Ali Palabiyik ani holandský delegát podnet nedali rovnako ako klub Rangers FC. UEFA vymenovala inšpektora na prešetrenie udalostí na štadióne zrejme na základe nešpecifikovaného vonkajšieho podnetu alebo tých, ktoré kolovali vo verejnom priestore," napísal web iDnes.cz.

Záver vyšetrovania UEFA by mal byť známy najneskôr do siedmich dní. "Považujeme to za procedurálnu záležitosť UEFA a vnímame to bez emócií. V žiadnom prípade však nemáme dôvod meniť naše pôvodné stanovisko.

Trváme na tom, že nedošlo k rasistickému správaniu detí na štadióne. A ani ľudia delegovaní z UEFA na tento zápas nič také nezaznamenali," vyhlásil hovorca Sparty Praha Ondřej Kasík.

Fínsky hráč sa stal v Česku nepopulárnym po marcovom incidente v zápase osemfinále Európskej ligy medzi Rangers a Slaviou Praha, po ktorom fyzicky napadol Ondřeja Kúdelu.

Dostal za to trest na tri stretnutia, hráč Slavie však za údajné rasistické správanie až na desať.

Incident prerástol aj do politického konfliktu. Český minister zahraničných vecí Jakub Kulhánek v pondelok prostredníctvom britského veľvyslanca v ČR Nicka Archera požiadal o ospravedlnenie za nemiestne útoky na české deti, ktorých sa mal dopustiť člen Škótskej futbalovej asociácie (SFA) Marvin Barley.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Európska liga»Rasizmus zo strany detí? UEFA vyšetruje bučanie na Kamaru