Šesťsto divákov aplaudovalo v stoji. Nováčik štvrtej ligy takmer vyradil ligistu

Mužstvo TJ Družstevník Trstice.
Mužstvo TJ Družstevník Trstice. (Autor: FC Nádszeg / Facebook)
Titanilla Bőd|24. aug 2023 o 19:35

V Trsticiach veľa nechýbalo, aby favorit vypadol.

TRSTICE, BRATISLAVA. Senzácia bola blízko. Pritom po piatich minútach sa zdalo, že to bude ľahký postup ligistu.

V stretnutí druhého kola Slovnaft Cupu remizovala TJ Družstevník Trstice s MFK Skalica 1:1 a o postupe rozhodli až pokutové kopy. Tie napokon vyšli lepšie favoritovi a tak do tretieho kola s odretými ušami postúpila Skalica.

Rýchly gól hostí

Trstice za dva roky postúpili z najnižšej krajskej súťaže (vtedy piata, v súčasnosti šiesta liga) do majstrovstiev regiónu, teda najvyššej krajskej súťaže.

V štvrtej lige ZsFZ sú nováčikom. Po troch kolách majú na konte tri body.

Majú za sebou zaujímavé konfrontácie aj v Slovnaft Cup. Pred dvoma rokmi privítali vtedy ešte ligovú Sereď, s ktorou prehrali 0:3. Vlani podľahli Komárnu 1:7, no v prvom polčase boli favoritovi vyrovnaným súperom.

Chceli potrápiť aj Skalicu, ktorá v minulej sezóne bola v semifinále Slovnaft Cupu. „V dnešnom futbale je všetko možné,“ tvrdil predseda klubu František Szabó ešte pred zápasom.

Prieben stretnutia však napokon zaskočil aj jeho. Hostia strelili rýchly gól, už v štvrtej minúte sa presadil Alex Sobczyk.

„Po góle sa hostia stiahli, boli spokojní s jednogólovým vedením. My sme si nevypracovali nejaké šance, ale držali sme sa,“ opisoval Szabó.

Skalica dala šancu väčšinou hráčom z lavičky, v základnej zostave boli iba traja futbalisti, ktorý nastúpili v základe aj v poslednom ligovom kole v Banskej Bystrici.

Hralo sa sto minút

V úvode druhého polčasu sa podarilo domácim vyrovnať. Autorom gólu bol 27-ročný Attila Polák, ktorý poslal do siete odrazenú loptu po priamom kope Gabriela Csikmáka.

„Gól nás nakopol, boli sme veľmi aktívni v ofenzíve. Mali sme šance, strely, štandardné situácie. Hostia začali byť nervózni. My sme vládali, vydržali sme až do konca. Podľa mňa boli z toho Skaličania prekvapení,“ poznamenal šéf Trstíc.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Šesťsto divákov aplaudovalo v stoji. Nováčik štvrtej ligy takmer vyradil ligistu