Sahibov sen Michaloviec a Martinka z Kitsee si už brúsi zuby na Xisca (tréneroviny)

Milan Dimun (vľavo) a Dominik Veselovský v zápase MFK Dukla Banská Bystrica - DAC Dunajská Streda v 3. kole Niké ligy.
Milan Dimun (vľavo) a Dominik Veselovský v zápase MFK Dukla Banská Bystrica - DAC Dunajská Streda v 3. kole Niké ligy. (Autor: SITA)
Richard Hanzlík|12. aug 2024 o 07:30

(Ne)tradičné zhrnutie 3. kola Niké ligy.

BRATISLAVA. Ďalšie euromilióny sú za nami a povedzme si, že to nedopadlo zle. Majster doma porazil Apoel pred vynikajúcou návštevou, Trnava otočila zápas proti klubu poľských nožíkárov a Ružomberok doma s Hajdukom remizoval na špinavých sedačkách 0:0.

Slovan so Spartakom si svoje ligové zápasy odložili, aby sa pripravili na odvety a tak sme mali vo 4. kole iba štyri zápasy.

V Trnave sa budú nonstop modliť vo všetkých kostoloch o uzdravenie aspoň polovice PNkárov, klub ešte pred prvým zápasom proti Wisle dotiahol príchod Erika Saba. Hráča, ktorý má rovnaký úsmev ako Miro Karhan.

Pondelkové Tréneroviny sú pravidelná rubrika v ktorej z nadhľadu hodnotí každé kolo futbalovej Niké ligy glosátor Richard Hanzlík. Druhý diel nájdete tu.

A pozor! Zahraničná posila prichádza do Ružomberka. Na hosťovanie s opciou prichádza z DAC Szolgai. Som zvedavý, či si ju po so sezóne uplatnia na pumpe, alebo tradične nechajú utiecť do Košíc.

DAC bude možno púšťať preč aj iné meno. Stolička sa po prehre v Banskej Bystrici trasie pod Xiscom. Martinka z Kitsee s Machalom už majú husiu kožu, zase sa bude odvolávať.

Stane sa Xisco Muňoz prvým odvolaným trénerom v sezóne? (3. kolo, Niké liga)
Stane sa Xisco Muňoz prvým odvolaným trénerom v sezóne? (3. kolo, Niké liga) (Autor: TASR)

MŠK Žilina - MFK Zemplín Michalovce 3:1

1686 divákov

Žilina doma krstila nový prírodný trávnik a pri tejto príležitosti dala rovno uzavrieť na dva mesiace Strečno. Na prírodnej pažiti hrali šošoni naposledy v časoch, keď ešte v meste netušili, že rybička obliata kilom majonézy sa dá nazvať aj šalátom. A treba povedať, že najmä v prvom polčase vôbec nebolo vidno rozdiel medzi žilinským valcom z umelky a týmto novým, prírodným.

VIDEO: Zostrih zápasu MŠK Žilina - MFK Zemplín Michalovce

Povedal to aj Anton Šoltis po zápase, jeho mužstvo sa na prvý polčas nedostavilo a vyhralo už tým, že sa z východu krajiny dostalo cez Ružomberok do Žiliny. Inak pôsobilo najmä v prvom polčase, ako keby na pumpách pojedli všetky Sahibove sny z chladiacich boxov.

Mladí šošoni podnikali nájazdy na Lukáča, ujal sa až Billeho pokus z penalty. Po ruke Bahiho, ktorá bola taká, že kam si ju už schováš, keď padáš? Hosťom vyšiel vstup do druhého polčasu. Taradudu pri Pačindovom rohu nestrážil že absolútne nikto. Domáci sa ale otrepali a v priebehu 10 minút to Kaprálik pripravil postupne Sauerovi a Billemu.

Momentky zo zápasu Žilina - Michalovce v 3. kole Niké ligy
Momentky zo zápasu Žilina - Michalovce v 3. kole Niké ligy (Autor: TASR)

FC Košice - FK Železiarne Podbrezová 3:0

3152 divákov

Podbrezová je taký klub, ktorý vie vonku potrápiť Slovan a o týždeň neskôr vyfasovať v Košiciach ako prvák nové učebnice. Ktovie, ako dlho vydrží trpezlivosť obrazu pána Sotáka v kabíne železiarov pri takýchto výkonoch. Košice na druhej strane ukazujú náznaky toho, že to nebude fackovací panák a kartička na zbieranie bodov pre súperov z minulej sezóny.

VIDEO: Zostrih zápasu FC Košice - FK Železiarne Podbrezová

Slovan hľadá útočníka a najlepší strelec ligy sa volá Žan Medved. Slovinec už fukol 4 góly, z toho 2 v sobotu proti Podbrezovej. Prvý hlavou, druhý po krásnej kolmici sám na Danka. Rovnaký gól pridal aj Niarchos, tak trochu na Országha po naskočení z trestnej a po ďalšom nájazde

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Sahibov sen Michaloviec a Martinka z Kitsee si už brúsi zuby na Xisca (tréneroviny)