Baráž priniesla emócie i červené karty. Sme v obrovskej eufórii, tešia sa víťazi

Radosť hráčov Trenčianskych Stankoviec.
Radosť hráčov Trenčianskych Stankoviec. (Autor: ilustračné - facebook OŠK)
Ivan Mriška|9. aug 2023 o 19:57

Hrdinom zápasu sa stal Tomáš Svatík.

JASLOVSKÉ BOHUNICE. Smutná správa prišla pred štartom štvrtej ligy z tábora FC Nitra. Klub sa odhlásil zo štvrtej ligy a potvrdil, že v tejto sezóne hrať nebude.

Západoslovenský futbalový zväz v krátkom slede zorganizoval baráž. Nastúpili v nej dva najlepšie kluby z piatych líg, teda tie, ktoré skončili v minulom ročníku na druhom mieste.

O posledné miesto v štvrtej lige (za Nitru) sa uchádzali Trenčianske Stankovce a Branč. Hralo sa na neutrálnej pôde v Jaslovských Bohuniciach.

Dve červené karty

Napriek tomu, že počasie nebolo najlepšie, terén bol výborne prirpavený. Prvý polčas bol z oboch strán opatrný, nikto nechcel v dôležitom zápase urobiť chybu.

Polhodinu pred koncom poslal Trenčianske Stankovce do vedenia Tomáš Svatík - 1:0.

Hra sa po tomto momente otvorila, obe mužstvá si vypracovali niekoľko šancí. V samom závere sa na ihrisku iskrilo, hlavný rozhodca vytiahol dve červené karty.

Marek Ďanovský z Trenčianskych Stankoviec putoval predčasne pod sprchy za držanie súpera za krk, Miroslav Plešivka z Branča kopol súpera nohou v prerušenej hre.

Bol to kvalitný súboj. Najtesnejšie vedenie si nakoniec Trenčianske Stankovce udržali a tešia sa z postupu do štvrtej ligy.

„Prežívame fantastické pocity, sme v obrovskej eufórii. Veľmi sme chceli postúpiť, čo sa nám podarilo. Je to skvelé,“ neskrýval dojatie manažér OŠK Trenčianske Stankovce Roman Pevný.

Po konečnom hvizde sa hráči objali a v šatni spievali.

„Takúto radosť sme dlho nezažili. Štvrtá liga bude pre nás veľkou výzvou, na ktorú sa tešíme. Verím, že nesklameme,“ dodal.

Viacero bývalých ligistov

Do Jaslovských Bohuníc cestovalo približne sto fanúšikov Trenčianskych Stankoviec. Po zápase svojich miláčikov vytlieskali a utekali im podať ruky.

„V piatej lige niektoré zápasy neboli na úrovni tohto mužstva. Pre hráčov to bolo demotivujúce a ťažko hľadali ambície.

Teraz to bude oveľa lepšie. Čakajú nás kvalitnejší súperi, na ktorých sa chlapci ľahko motivujú. Káder na štvrtú ligu určite máme, potrebujeme len doladiť niektoré finančné záležitosti. S pomocou správnych ľudí to však zvládneme,“ uviedol Pevný.

V barážovom zápase nastúpilo viacero bývalých ligistov. Za Trenčianske Stankovce to bol napríklad Peter Kleščík, bývalý hráč Serede či Trenčína, za Branč to bol bývalý futbalista Slovana Bratislava Marián Had.

„Tak kvalitný zápas a krásne akcie som už dávno nevidel. Baráž s určitosťou spĺňala parametre štvrtej ligy a možno aj viac.

Branč mal tiež svoje šance, preto sme radi, že sme najtesnejšie vedenie udržali. Toto víťazstvo nás zaväzuje, aby sme v štvrtej lige boli solídnym účastníkom,“ uzavrel manažér OŠK Trenčianske Stankovce Roman Pevný.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Baráž priniesla emócie i červené karty. Sme v obrovskej eufórii, tešia sa víťazi