Po období bezvládia má fungovať klub jednotne. Medzi posilami je aj masér

Tomáš Hučko (vpravo), prezident klubu FK Slovan Duslo Šaľa.
Tomáš Hučko (vpravo), prezident klubu FK Slovan Duslo Šaľa. (Autor: facebook FK Slovan Duslo Šaľa)
Titanilla Bőd|28. jan 2024 o 07:00

Tomáš Hučko sa stal novým prezidentom Šale.

BRATISLAVA, ŠAĽA. FK Slovan Duslo Šaľa je po jesennej časti na treťom mieste III. ligy Západ. Zverenci Mariána Šarmíra strácajú na lídra zo Serede štyri body.

Výsledky tomu nenasvedčujú, ale v predchádzajúcich mesiacoch fungovanie klubu nebolo ideálne.

To sa má teraz zmeniť. Novým prezidentom klubu sa stal Tomáš Hučko, ktorý v rozhovore pre Sportnet načrtol svoje ambície.

Ako ste sa stali prezidentom klubu FK Slovan Duslo Šaľa?

Futbal je moja vášeň odjakživa a je spojená s celým mojim životom. Práve preto som so šalianskym futbalom spätý a ako sa hovorí, bol som vždy v obraze, čo sa vo futbale deje. Tak som sa dozvedel aj o tom, že vedenie hľadá nového prezidenta.

O post prezidenta sme sa nakoniec uchádzali dvaja. Voľba prebehla za účasti vedenia a členov klubov. Členov klubu presvedčili moje skúsenosti jednak vo futbale a tiež v manažérstve.

Aká bola vaša doterajšia futbalová kariéra? Váš menovec Tomáš Hučko je stále aktívny hráč, na jeseň bol kapitánom Galanty, nezamieňajú si vás ľudia?

Našťastie, v Šali a v okolí si ma s nikým nezamieňajú, dobre ma totiž poznajú ako nadšenca šalianskeho futbalu – nie len z tribúny, ale aj priamo z domáceho ihriska a ihrísk na okolí. Futbal som totiž hral od svojich piatich rokoch. V žiackej kategórii som hrával za Šaľu, neskôr za okolité obce.

Tréner Marián Šarmír v rozhovore pre Sportnet ešte počas jesennej časti povedal, že v klube panovalo akési bezvládie. Viete to opísať?

Nechcem sa vracať do minulosti, chcem sa plne sústrediť na dosahovanie našich cieľov v blízkej budúcnosti a aj na dlhodobejšie plány. Verím, že v šalianskom futbale sa začína nová éra a prinesie reálne výsledky, ktoré potešia nie len vedenie či fanúšikov, ale bude motivovať najmä hráčov a rodičov.

Základom je otvorená komunikácia s každým, kto má niečo s našim futbalom – hráči, tréneri, rodičia, fanúšikovia a reklamní partneri. Sme jeden tím a ak chceme dosahovať dobré výsledky – čo jednoznačne chceme –, musíme byť jednotní.

A základom toho je férová, korektná komunikácia. Veľa pre klub pracujú aj ostatní členovia výboru.

Čo si sľubujete od nového vedenia a ako by mal klub fungovať teraz?

Hlavne jednotne. Potom ide všetko ľahšie.

Tréner Šarmír v spomínanom rozhovore povedal, že zmluvu má do konca novembra. Bude pokračovať pri mužstve?

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Po období bezvládia má fungovať klub jednotne. Medzi posilami je aj masér