Juniorku Slovana chválil aj tréner lídra súťaže. Majú jej hráči šancu na A-tím?

Strieľa Dominik Sokol, autor víťazného prešovského gólu proti Slovanu Bratislava U21.
Strieľa Dominik Sokol, autor víťazného prešovského gólu proti Slovanu Bratislava U21. (Autor: Viktor Zamborský)
Daniel Dedina|16. apr 2023 o 09:00

Prešov je blízko k dosiahnutiu prvotného cieľa.

LIČARTOVCE. Pred sezónou by zrejme málokto povedal, že tento zápas bude šlágrom kola druhej ligy. A to navyše v čase, kedy súťaž speje do finále. Ale stalo sa.

Situácia v Tatrane Prešov, nováčika so zvučnou minulosťou, má z hľadiska infraštruktúry ešte pomerne ďaleko od toho, aby šlo o nadštandardný klub. Po športovej stránke však zažíva vydarený ročník a atakuje postup do Fortuna ligy.

Juniorka Slovana Bratislava skončila v predchádzajúcich rokoch pod čiarou zostupu, dianie v medzisezónnom období ju v súťaži zakaždým ponechalo.

Dnes je situácia iná, slovanisti sa pohybujú v popredí tabuľky a aj bez stabilných hráčov A-tímu dokážu trápiť najlepšie mužstvá v súťaži.

To chceli potvrdiť aj v súboji na ihrisku lídra z Prešova. A veru potvrdili.

Rozhodla zimná posila z Poľska

Kým prvý vzájomný zápas vyhrali Prešovčania na jeseň v Bratislave hladko 3:0, teraz to bolo podstatne vyrovnanejšie. Na priebeh stretnutia výrazne vplýval extrémne náročný terén, na hrane regulárnosti.

Hostí poslal do vedenia v 11. minúte Marián Chobot, ktorý premenil penaltu. Radosť Slovana trvala len päť minút, presne o taký čas vyrovnal Dragan Andrič.

V nadstavenom čase prvého polčasu sa presadil aj ďalší prešovský útočník Dominik Sokol. Jeho gól na 2:1 sa napokon ukázal ako víťazný.

Zápas na ťažkom teréne priniesol veľké nasadenie z oboch strán.
Zápas na ťažkom teréne priniesol veľké nasadenie z oboch strán. (Autor: Viktor Zamborský)

„Veľmi dôležitý bol už Draganov gól, ktorý nám umožnil nadýchnuť sa. Myslím si, že to bol dobrý výkon z našej strany. Verím, že ich bude ešte viac,“ vravel 23-ročný Poliak, ktorý prišiel do Prešova v zime z tímu Ekstraklasy Radomiak Radom.

To, že hráči boli mokrí, špinaví a ihrisko sa počas zápasu menilo na bojové pole, mu príliš nevadilo.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Juniorku Slovana chválil aj tréner lídra súťaže. Majú jej hráči šancu na A-tím?