Prešov chce ísť do ligy. Zvonku to vyzerá ideálne, ale nie je, priznáva Micheľ

Prešovská radosť. Zažívať ju chcú aj v jarnej časti.

Prešov chce ísť do ligy. Zvonku to vyzerá ideálne, ale nie je, priznáva Micheľ

Prešovská radosť. Zažívať ju chcú aj v jarnej časti. (Autor: Viktor Zamborský)
Prešovská radosť. Zažívať ju chcú aj v jarnej časti.
Prešovská radosť. Zažívať ju chcú aj v jarnej časti. (Autor: Viktor Zamborský)
Daniel Dedina|19. feb 2023 o 08:00

Ako vníma rivala z Košíc i výstavbu štadióna?

Návrat do druhej ligy im vyšiel, vleteli do nej ako víchor. Prešov vstúpi do jarnej časti v pozícii lídra tabuľky a z nováčika je razom ašpirant na postup.

A to aj napriek tomu, že najstarší futbalový klub na Slovensku bol podľa slov súčasného vedenia v úvode jeho fungovania na úrovni klubu ôsmej ligy. Dnes je situácia stabilizovaná, hoci stále nie ideálna.

„Treba sa veciam pozrieť priamo do očí. Sme radi, že stíhame načas uhradiť výplaty i každodennú logistiku,“ tvrdí predseda predstavenstva Tatrana Prešov ĽUBOŠ MICHEĽ.

V rozhovore pre Sportnet hovorí otvorene nielen o športovej stránke, ale aj o infraštruktúre, či financiách.

Vraciate sa ešte v myšlienkach k úspešnej jesennej časti?

Určite áno. Všetko, čo sa aktuálne okolo mužstva deje, súvisí aj s tým, že je po jeseni na prvom mieste. Deklarovali sme už viackrát, že sme neboli favoritom súťaže, ale keď sa situácia takto vyvinula, chceme sa pobiť o postup do Fortuna ligy. Tým pádom sa snažíme posilniť káder a robíme kroky k tomu, aby sme dokázali byť konkurencieschopní.

Rezonuje možnosť postupu aj vo vašich debatách v rámci klubu?

Áno a je na to viacero dôvodov. Po prvé, Tatran historicky patrí do ligy. Avšak po športovej stránke vám nikto na to nedá garanciu. Musíte si to vybojovať na ihrisku.

Po ďalšie, Fortuna liga je ekonomicky výhodnejšia než druhá liga. Vstupy, ktoré tam sú za televízne práva a ďalšie veci, sú niekoľkonásobne vyššie. Aj tento faktor zohľadňujeme pri tom, prečo sa pobiť o najvyššiu súťaž.

Domáce ligové zápasy by ste v začiatkoch boli nútení hrávať mimo Prešov, spomína sa Poprad. Podnikli ste už aj v tomto smere nejaké kroky?

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Prešov chce ísť do ligy. Zvonku to vyzerá ideálne, ale nie je, priznáva Micheľ