Hrajú len šiestu ligu, hostili profesionálov. Bola to veľká odmena, tešia sa

Šenkvice hrali zápas histórie.
Šenkvice hrali zápas histórie. (Autor: Kristína Žilinská)
Ivan Mriška|19. sep 2022 o 10:24

ŠK Šenkvice podľahol MFK Dubnica nad Váhom 1:7.

ŠENKVICE. V posledných rokoch mali v klube viacero problémov. ŠK Šenkvice však prešiel veľkou prestavbou a dnes je stabilným účastníkom VI. ligy ObFZ Bratislava – Vidiek.

Hoci hrajú Šenkvice len okresnú súťaž, vďaka Slovnaft Cupu privítali na vlastnom trávniku profesionálov. Druholigistov z FK Dubnica nad Váhom.

„Pre náš tím to bola veľká česť. Po viacerých rokoch konsolidácie to bola odmena pre mladých hráčov a fanúšikov nášho klubu,“ spokojne konštatoval Miloš Žilinský, podpredseda klubu ŠK Šenkvice

Sú spokojní

Zápas dopadol 7:1 v prospech favorita. Strelcom čestného gólu Šenkvíc sa stal Tomáš Dugovič.

„Na naše pomery sme boli s priebehom zápasu veľmi spokojní. Na šiestu ligu je výsledok ešte lepší ako sme očakávali. Naši hráči bojovali do poslednej minúty zápasu. Sme vďační za každú novú skúsenosť s kvalitnejším tímom. Nebránime sa žiadnym výzvam,“ hodnotil.

Pred siedmimi rokmi hostili Šenkvice v Slovnaft Cupe Podbrezovú. Stretnutie skončilo vysokou výhrou favorita 12:1.

„Teraz sme dosiahli herne určite lepší výsledok ako v predošlej skúsenosti s Podbrezovou,“ dodal Žilinský.

Nástup na zápas.
Nástup na zápas. (Autor: Kristína Žilinská)

Skvelá mládežnícka základňa

Aktuálne sú Šenkvice v šiestej lige na druhom mieste tabuľky. Na konte majú dvanásť bodov za štyri výhry a jednu prehru.

Okrem úspechov dospelých teší vedenie klubu mládež. V budúcnosti chce seniorskú kategóriu skladať z vlastných odchovancov.

„V súčasnosti máme každú jednu mládežnícku kategóriu. Našim cieľom je vychovať z detí a mládeže futbalistov, ktorí sa budú môcť porovnávať s hráčmi z vyšších súťaží. Veríme, že niektorí sa uplatnia aj vo vyšších ligách ako úspešní hráči,“ prianím uzavrel Miloš Žilinský, podpredseda ŠK Šenkvice.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Hrajú len šiestu ligu, hostili profesionálov. Bola to veľká odmena, tešia sa