Nechýbalo veľa a mohli hrať o postup. Humenné vyzve v príprave aj účastníka EKL

Vysokého českého útočníka Dušana Pinca by v Humennom radi udržali aj pre budúcu sezónu.
Vysokého českého útočníka Dušana Pinca by v Humennom radi udržali aj pre budúcu sezónu. (Autor: AS Trenčín)
Jakub Bobovič|25. máj 2022 o 06:30

Druholigovú sezónu 2021/2022 v podaní FK Humenné hodnotíme s Vladimírom Vasilenkom, technickým riaditeľom klubu.

Predčili všetky očakávania. Futbalisti Humenného ukončili druholigovú sezónu 2021/2022 na výbornom šiestom mieste. V sezóne ťažili zo zohratosti kádra, skvelého úvodu a domáceho prostredia.

Humenčania pred sezónou nemali veľké vyhlásenia, no napriek tomu nechýbalo veľa a mohli zamiešať postupovými kartami. O možnosť umiestniť sa na lepšej ako šiestej pozícii ich pripravilo niekoľko zaváhaní.

O sezóne 2021/2022 v podaní Humenného sa Sportnet zhováral s Vladimírom Vasilenkom, ktorý v prvej polovici sezóny pracoval v klube ako manažér a neskôr, po krátkej prestávke, sa do neho vrátil ako technický riaditeľ.

Ako sa zrodil váš návrat do klubu a akú pozíciu dnes zastávate?

V polovici jarnej časti ma oslovili členovia správnej rady FK Humenné s tým, či sa nechcem do klubu vrátiť a pomôcť s niektorými vecami. Vzhľadom na to, že na pozícii manažéra som ku koncu roka skončil z dôvodu, že som túto pozíciu a náročnosť práce nedokázal skĺbiť s pracovným a rodinným životom, tak som vedenie klubu upovedomil, že im veľmi rád pomôžem s čímkoľvek, no nie v pozícii manažéra, ale radového funkcionára, nakoľko práca manažéra je časovo náročná. Následne som sa stretol s pánom Balogáčom, predsedom správnej rady a dohodli sme sa na spolupráci s tým, že budem vykonávať funkciu technického riaditeľa klubu.

Ako nováčik sa Humenné umiestnilo na výbornom šiestom mieste. Ako by ste sezónu v jeho podaní zhodnotili?

Pokiaľ by mi niekto na začiatku ročníka povedal, že skončíme na šiestom mieste, tak by som to bral všetkými desiatimi. Umiestnenie na nováčika je krásne, no ak by sme niektoré zápasy zvládli lepšie, dovolím si povedať, že atakovať prvú trojku by nebol problém. Samozrejme, vo viacerých zápasoch sme mali aj potrebné šťastie, v iných zase smolu, ale taký je futbal. Celkovo naše umiestnenie hodnotím vysoko pozitívne. V meste medzi fanúšikmi cítiť s umiestnením spokojnosť, a keď je spokojný fanúšik, tak sme určite spokojní aj my.

Hoci druholigová súťaž už skončila, stále nevieme, aký bude výsledný počet postupujúcich a akou formou postúpia, pričom to isté platí aj o zostupujúcich. Ako tento fakt hodnotíte?

V prvom rade pozeráme sami na seba a nezaujímame sa o to, kto bude, resp. nebude v druhej lige v novej sezóne. Tak či tak sa už tešíme na začiatok prípravy a štart novej sezóny.

Viacero klubov, nevynímajúc kluby z najvyššej súťaže, sa borí s finančnými problémami. Ako je na tom Humenné? Máte už všetky pohľadávky z uplynulej sezóny uhradené?

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Nechýbalo veľa a mohli hrať o postup. Humenné vyzve v príprave aj účastníka EKL