V Dunajskej Strede všetkých sklamal. Slovan predstavil očakávanú posilu

Dres Slovana s menom Césara Blackmana.
Dres Slovana s menom Césara Blackmana. (Autor: ŠK Slovan)
Michal Šášky|14. jún 2023 o 16:00

Cesar Blackman hral päť rokov za DAC Dunajská Streda.

BRATISLAVA. Je pevnou súčasťou v reprezentácii svojej rodnej krajiny. Slovan Bratislava bude preňho druhé pôsobisko v Európe. V predchádzajúcom tíme strávil viac ako päť sezón.

Ivan Kmotrík mladší, generálny riaditeľ Slovana Bratislava, už tradične 24 hodín pred oznámením novej posily ponúka indície svojim sledovateľom a fanúšikom klubu v osobnom profile na sociálnej sieti.

Úradujúci majster dotiahol tretiu letnú posilu. Druhú do defenzívny a druhýkrát lovil v kádri svojho ligového konkurenta.

César Blackman podpísal s belasými trojročný kontrakt, prichádza ako voľný hráč.

„O Césara bol na trhu naozaj veľký záujem, čomu sa rozhodne nedivím. Teším sa, že sa nám tento náročný boj podarilo vyhrať,“ komentoval Kmotrík „dlhé a náročné rokovania“.

S dresom novej posily sa fotil výnimočne sám, pretože Blackman je na sústredení panamskej reprezentácie v Las Vegas.

Nahradí Medveděva

Panamčan nahradí v tíme pravého obrancu Jurijho Medveděva. Kazašský rodák s českým pasom má zamieriť do ruského FK Soči. V Slovane sa mu skončila zmluva a jej predĺženie odmietol.

Slovan tak opäť lovil v ligových vodách. Už predtým dotiahol gréckeho stredopoliara Kyriakosa Savvidisa, ktorý doteraz hral za konkurenčný Spartak Trnava.

Belasí získali aj skúseného rakúskeho stopéra Kevina Wimmera, aj ten prišiel po vypršaní kontraktu v kmeňovom Rapide Viedeň.

Ďalšie zmeny sú v riešení, hovorí sa najmä o príchode skúseného brankára, kanadského reprezentanta Milana Borjana.

Sklamal ľudí v DAC

Dvadsaťpäťročný Blackman obliekal dres Dunajskej Stredy od leta 2017, bezmála šesť rokov. Patril medzi najlepších hráčov na svojom poste v celej súťaži.

Aj preto vedenie klubu zo Žitného ostrova prejavilo záujem o pokračovanie hráča vo svojom tíme. Panamčan mal však iné predstavy.

„Ponúkli sme mu veľmi korektné, na naše pomery až nadštandardné podmienky. Zo strany hráča však cítime, že DAC sa stal pre neho poslednou voľbou,“ hovoril športový riaditeľ Dunajskej Stredy Jan Van Daele.

Klub následne svoju ponuku na predĺženie kontraktu stiahol. „Vzhľadom na skutočnosť, že s Cesarom sme v klube zaobchádzali ako so synom, jeho správanie počas rokovaní nie je hodné nášho klubu,“ vysvetlil Van Daele.

Blackman odohral v dunajskostredskom drese 121 zápasov vo všetkých súťažiach. Predtým pôsobil iba v rodnej krajine.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»V Dunajskej Strede všetkých sklamal. Slovan predstavil očakávanú posilu