Branč v pohári trápil Slovan Bratislava. Belasí strelili na dedine len dva góly

Nástup hráčov na zápas OFK Branč - ŠK Slovan Bratislava.
Nástup hráčov na zápas OFK Branč - ŠK Slovan Bratislava. (Autor: futbalnet.tv)
Sportnet, TASR|24. sep 2022 o 16:50

Domáci piatoligista predviedol sympatický výkon.

Slovnaft Cup 2022/2023 - 2. kolo:

OFK Branč - ŠK Slovan Bratislava 0:2 (0:1)

Góly: 45. Mustafič, 52. Šaponjič

/Zostavy a štatistiky zo zápasu nájdete na tomto odkaze >>>/

BRANČ. Veľký futbalový sviatok sa konal v dedinke Branč pri Nitre. Domáci po prvýkrát v histórii klubu hostili fortunaligistu. V Slovenskom pohári privítali Slovan Bratislava.

Piatoligista sa v zápase klubovej histórie držal statočne, prvý gól inkasoval až v 45. minúte, keď sa presadil z odrazenej lopty Alen Mustafič.

Slovan vyhral zaslúžene, no žiadny debakel sa nezrodil. O posledný, druhý gól zápasu sa postaral Ivan Šaponič.

Po výhre 2:0 postupujú Bratislavčania do tretieho kola pohárovej súťaže.

LIVE STREAM zo zápasu

ste sledovali na tomto odkaze >>>

Futbalisti Branča v zápase ukázali, prečo sú lídrami piatej ligy. Proti Slovanu sa prevažne bránili, no najúspešnejšiemu slovenskému klubu vďaka bojovnosti vzdorovali.

Špecifickú príchuť mal zápas pre Mariána Hada, ktorý kedysi hrával v Slovane a teraz po skončení profesionálnej kariéry sa baví futbalom na amatérskej úrovni.

Desať minút pred koncom odovzdal kapitánsku pásku 43-ročnému prezidentovi klubu Rolandovi Lörinczovi, ktorý nastúpil z lavičky.

„Zápas, samozrejme, splnil naše očakávania. Prišlo veľa divákov, zahrali sme si proti najlepšiemu mužstvu na Slovensku. Bol to veľký zážitok, ako pre hráčov, tak aj pre celé okolie,“ vravel po zápase tréner domáceho Branču Zoltán Čekey.

„Chalani dnes zistili, že hrať sa dá proti komukoľvek. Kvalita bola jednoznačne na strane Slovana, nemôžeme sa s ním porovnávať. V týždni nám vypadli nejakí chalani, mali sme v mužstve malú virózu. Ale som spokojný s nasadením aj prístupom, klobúk dole pred nimi,“ doplnil Čekey.

Menej spokojnosti boli na strane domácich. „Čakali sme jednoznačne viac gólov. Trápime sa v koncovke, nepremenili sme strašne veľa šancí. Nenaplnili sme to, s čím sme prišli a čo sme chceli, z tohto pohľadu vôbec nie sme spokojní,“ vravel asistent trénera Slovana Boris Kitka.

„Musíme sa však domácim poďakovať. Výborne nás privítali, bola skvelá kulisa. Chalani z Branču hrali férovo, ďakujem hráčom i trénerom. Bol to príjemné futbalové poobedie,“ dodal.

Slovan už v stredu 28. septembra vyzve v rámci 3. kola pohára Malú Maču. Následne ho čaká v októbri až osem zápasov. 

„Je to veľmi špecifická jeseň. Nikto si asi nepamätá za posledné roky, aby sa hralo toľko zápasov za tak krátku dobu, navyše to vyvrcholí MS vo futbale. Musíme sa s tým však vysporiadať,“ dodal Kitka.


Do pohára sa prihlásilo 26 klubov z Bratislavského futbalového zväzu, 58 zo Západoslovenského futbalového zväzu, 73 zo Stredoslovenského futbalového zväzu, 40 z Východoslovenského futbalového zväzu, 12 fortunaligistov, 14 druholigistov a 32 treťoligistov.

/Pavúk súťaže nájdete na tomto odkaze >>>/

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Branč v pohári trápil Slovan Bratislava. Belasí strelili na dedine len dva góly