Prestupová bomba: Godál bude brániť Cristiana Ronalda, končí v Podbrezovej

Kapitán Podbrezovej Boris Godál.
Kapitán Podbrezovej Boris Godál. (Autor: TASR - Lukáš Grinaj)
Michal Šášky|29. jan 2023 o 14:40 (aktualizované 29. jan 2023 o 15:45)

Nováčik už priniesol náhradu.

PODBREZOVÁ. Prvoligový nováčik z Podbrezovej prichádza po fantastickej jeseni o ďalšieho dôležitého hráča. Po kanonierovi Mosesovi Cobnanovi, ktorý zamieril do Ruska, opúšťa kabínu aj kapitán mužstva.

Tridsaťpäťročný stopér Boris Godál sa stal novou posilou saudskoarabského Al-Adalah. Ten vedie slovenský tréner Martin Ševela.

Godál odohral na jeseň v podbrezovskom drese štrnásť ligových zápasov a strelil štyri góly. Bol druhým najlepším strelcom mužstva po 9-gólovom Cobnanovi.

Do Al-Adalah odchádza na krátkodobé hosťovanie. „Hosťovanie by malo trvať polroka,“ píše sa na webe FK Železiarne Podbrezová.

Zahrá si proti Ronaldovi

Godál sa stane najstarším hráčom v tíme. V meste Al Ahsa sa okrem trénera Ševelu stretne aj so slovenským asistentom, kondičným špecialistom Petrom Čögleyom, ktorý bol ešte na jeseň jeho protihráčom v Skalici.

O transfere ako prvý informoval špecializovaný portál Transfermarkt.com, neskôr správy potvrdili na oficiálnych fórach aj oba kluby.

Skúsený Slovák si zahrá v exotickej súťaži aj proti legendárnemu Cristianovi Ronaldovi, ktorý po konci v Manchester United posilnil Al-Nassr. Vzájomný zápas medzi oboma klubmi je naplánovaný na 4. apríl.

O návrate do saudskoarabskej ligy zažartoval aj bývalý slovenský reprezentant Filip Kiss, ktorý hrával v súťaži päť rokov.

„Už som volal s Martinom Ševelom, nech ma berie nazad do ligy,“ smial sa v rozhovore pre Sportnet.sk Kiss, ktorý začiatkom sezóny zamieril do Spojených arabských emirátov.

Priznal však, že táto téma nie je v jeho prípade reálnou. „Som pod zmluvou a on má iné problémy, boj o záchranu bude náročný,“ doplnil.

Al-Adalah je šestnásť kôl pred koncom na predposlednom 15. mieste, zo súťaže zostupujú posledné tri mužstvá. Na trinásty tím majú zverenci Martina Ševelu až šesťbodovú stratu.

V doterajších štrnástich zápasov nazbierali len deväť bodov. Strelili pritom iba osem gólov, majú teda najhorší útok v súťaži.

Štatisticky majú štvrtú najhoršiu defenzívu (24 inkasovaných gólov), o jeden viac dostal trinásty Al-Feiha, ešte o jeden viac jedenásty Al-Raed. Najhoršie čísla má posledný Al-Batin s 37 obdržanými gólmi.

Harcovníka strieda talent

Štvrtý tím Fortuna ligy už za Godála dotiahol aj náhradu, je ním 19-ročný mládežnícky reprezentant Richard Hečko z akadémie Atalanty Bergamo.

Odchovanec Slovana Bratislava odišiel do Talianska pred tromi rokmi. Aj keď je o šestnásť rokov mladší ako Godál, má iné prednosti.

„Vnímame jeho parametre, je to vysoký ľavák, akého v klube zatiaľ nemáme, takže sme naozaj radi, že prestupuje do nášho tímu,“ povedal pre klubový web generálny manažér Miroslav Poliaček.

V Podbrezovej podpísal kontrakt na tri roky. V klube veria, že sa im podarí rozviť talent mladého Slováka.

„Príchod Richarda jednoznačne zapadá do toho, akým spôsobom vnímame možnosti pracovať s talentovaným hráčom, ktorý je Slovák a má všetky potrebné parametre,“ poznamenal k prestupu český tréner Roman Skuhravý.

„Keď sme zistili, že môžeme získať reprezentanta, ktorý má v našich očiach predpoklady na to, aby sa mohol tvrdou prácou dostať na pomyselný vrchol, tak sme naozaj radi, že sa nám to podarilo.

Samozrejme sme si ho stihli už otestovať, uvidíme ako mu pôjde prvý zápas, ale čo sa týka parametrov na vrcholový šport, tak je z nášho pohľadu naozaj zaujímavý,“ dodal Skuhravý.

Tabuľka prvej ligy (Saudská Arábia)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Prestupová bomba: Godál bude brániť Cristiana Ronalda, končí v Podbrezovej