Podbrezová poslala diamant do Ruska. Prestup Cobnana je na Slovensku unikát

Moses Cobman.
Moses Cobman. (Autor: facebook/FK Poprad)
Michal Šášky|5. jan 2023 o 18:05

Vojna na Ukrajine? Nič zlé sme týmto nepodporili, hovorí generálny riaditeľ.

PODBREZOVÁ. Pred rokom a pol prišiel na Slovensko mladý talent z Afriky. Podpísala ho Sereď, hosťoval v treťoligovej Šali. Medzi elitou sa presadil raketovo rýchlo.

Moses Cobnan dostával v Seredi čoraz väčší priestor. Keď klub nesplnil licenčné podmienky, zamieril cez leto k nováčikovi do Podbrezovej. Stal sa lídrom, objavom sezóny.

Za jeden kalendárny rok nazbieral 27 fortunaligových štartov a dal 10 gólov. Až deväť z nich v priebehu posledných troch mesiacov.

Malú slovenskú obec pomohol vytiahnuť do boja o majstrovskú vetvu Fortuna ligy a o účasť v európskych pohároch. Nováčik zimuje na štvrtom mieste.

„Moses je neokresaný diamant, ktorý má všetky predpoklady na to, aby bol špičkovým útočníkom,“ ospevoval ho tréner Roman Skuhravý.

„Musím vyzdvihnúť, ako vidí bránu. Málokedy sa vidí taká dravosť a túžba presadiť sa,“ vravel pre Sportnet o nigérijskej hviezdičke.

Čo sa v texte dozviete:

  • Koľko zaplatil ruský tím za Mosesa Cobnana?
  • Vstúpila do rozhodovania aj vojna na Ukrajine?
  • Prečo ho nemôže nahradiť slovenský futbalista?

Strelil viac gólov ako Róbert Polievka, reprezentant Martin Regáli či slovanista Aleksandar Čavrič. O dva zásahy ho prekonal iba čiernohorský kanonier z Dunajskej Stredy Nikola Krstovič.

Do jarných bojov však už Cobnan nezasiahne, dočkal sa vytúženého prestupu. Sám inicioval posun do poprednejšieho a ekonomicky silnejšieho klubu.

Diamant do Ruska

Dvadsaťročný ofenzívny stredopoliar sa stal hráčom ruského FK Krasnodar. Úspešne absolvoval vstupnú lekársku prehliadku a podpíše 3,5-ročnú zmluvu.

„Už počas jesennej časti nám bolo jasné, že ho bude zložité udržať. Záujemcov bolo na naše či slovenské ligové pomery veľmi veľa,“ opisuje pre Sportnet pozadie transferu generálny manažér Podbrezovej Miroslav Poliaček.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Podbrezová poslala diamant do Ruska. Prestup Cobnana je na Slovensku unikát