Špekulácie sa naplnili. Slovan opúšťa ďalší mladý hráč

Alen Mustafič.
Alen Mustafič. (Autor: TASR - Michal Svítok)
Michal Šášky|27. jan 2023 o 14:40

Alen Mustafič prestúpil do Dánska.

BRATISLAVA. Už začiatkom týždňa sa hovorilo o jeho odchode a v piatok sa prestup definitívne uzavrel. Slovan Bratislava opúšťa stredopoliar Alen Mustafič.

Úradujúceho majstra a lídra Fortuna ligy opustil počas zimného prestupového obdobia už šiesty hráč, pričom nemusí byť posledný.

Už predtým prestúpil do zahraničia obranca Myenty Abena (Ferencváros/Maď.), zmluvu rozviazal stredopoliar Ibrahim Rabiu, na hosťovania odišli krídelník David Hrnčár (Beveren/Belg.2) a útočník Žan Medved (Skalica).

Do tímu sa po zimnej prestávke nevrátil útočník Eric Ramírez, otvorené sú aj odchody ďalšieho zakončovateľa Ivana Šaponjiča a stredopoliara Ucheho Agba.

Belasí však stále oficiálne nepredstavilo žiadnu posilu, novicmi sú len navrátilci z hosťovania, útočník Adler da Silva z Michaloviec a stredopoliar Filip Lichý z Ružomberka.

S mužstvom dlhodobo trénuje africký útočník, respektíve krídelník Sharani Zuberu, ani jeho prestup však ešte nie je administratívne dotiahnutý.

„Slovan potrebuje dobrých hráčov. Ale čo sa týka potenciálnych posíl, nemám ani potuchy, na kom vedenie klubu pracuje. A bolo by načase, aby bolo na trhu aktívnejšie,“ reagoval pre Sportnet expert Marián Zeman.

Dvadsaťtriročný Mustafič už v stredu nenastúpil v prípravnom dueli proti St. Pöltenu (2:2). Rokovania o prestupe sa napokon rýchlo dotiahli do finálnej fázy.

Bývalý mládežnícky reprezentant z Bosny a Hercegoviny odišiel do piateho tímu dánskej ligy BK Odense. Kluby o tom informovali na oficiálnych kanáloch, prestupovú čiastku nešpecifikovali.

„Prišiel som do Odense, pretože je to veľký klub s veľkou históriou. Počul som dobré veci o klube a fanúšikoch. Odense je veľký klub s vysokými ambíciami.

Vydám zo seba všetko, čo je vo mne. Prestup mi prináša nové veci - krajinu s novou kultúrou a novými ľuďmi. Už sa však neviem dočkať stretnutia so spoluhráčmi a fanúšikmi nášho klubu,“ uviedol Mustafič.

Futbalový riaditeľ Odense Boldklub Björn Wesström priznal, že Mustafič presvedčil funkcionárov dánskeho klubu o svojich kvalitách v jesenných zápasoch skupinovej časti Európskej konferenčnej ligy.

„Alen má vlastnosti, ktoré sme hľadali na pozíciu 'šestky',“ poznamenal.

Mustafič prišiel do Slovana začiatkom roka 2020 z FK Sarajevo, v lete aj na trvalý prestup. Spočiatku hosťoval v Nitre.

Nedokázal sa prebojovať do základnej zostavy Slovana, aj keď ho viackrát chválil aj tréner Vladimír Weiss starší.

Už koncom minulej sezóny začal hrávať pravidelnejšie. Na jeseň chýbal iba v jedinom ligovom zápase, pravidelne naskakoval v domácej aj európskej súťaži, no zväčša ako náhradník.

V strede poľa Slovana si vybojovali pevné miesta Jaba Kankava a slovenský reprezentant Juraj Kucka.

V prebiehajúcom ročníku zasiahol Mustafič do 29 súťažných zápasov s bilanciou 1 gól a 5 asistencií. Celkom si v belasom pripísal 35 ligových štartov, v ktorých dal 2 góly a pridal 8 asistencií. Má podiel na zisku troch majstrovských titulov a dvoch Slovenských pohárov.

„Alenovi Mustafičovi ďakujeme za všetko, čo pre Slovan odviedol, a želáme v ďalšej kariére všetko dobré,“ píše sa na webe Slovana.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Špekulácie sa naplnili. Slovan opúšťa ďalší mladý hráč